TCA eCab Uber concurrent iPhone

TCA gaat met eCab concurrentie aan met Uber in Amsterdam

Uber krijgt in Amsterdam concurrentie van de Taxi Centrale Amsterdam. Via de iPhone-app eCab kan je nu ook daar taxi's bestellen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TCA eCab Uber concurrent iPhone
Uber krijgt concurrentie in Amsterdam, en wel van de ‘traditionele’ Taxi Centrale Amserdam. De TCA is een samenwerking aangegaan met andere taxicentrales in Europa en biedt daardoor vanaf vandaag ritten aan in de iPhone-app eCab. De applicatie werkte voorheen al in Parijs en Brussel, maar is nu dus ook in de Nederlandse hoofdstad te gebruiken. In de komende maanden moeten nog zo’n 25 steden volgen.

Aan het persbericht blijkt dat eCab niet zomaar een applicatie is voor de eerste de beste dronkenlap die een taxi wil bestellen. De applicatie en ook de TCA zetten heel anders in:

TCA richt zich met eCab voornamelijk op de frequente, zakelijke en internationale taxigebruiker. Waar het eCab voornamelijk om draait is kwaliteit, gemak en comfort voor de klant.

eCab vertaalt dat naar twee verschillende serviceniveau’s. Met de normale service eCab bestel je zo snel mogelijk een taxi zonder extra opties. De betaling vindt daarbij ouderwets in de taxi plaats. Maar een Uber-achtige aanpak is óók mogelijk. Je kan een eCab+-account aanmaken waaraan je zelf een creditcard koppelt en meer opties krijgt. Zo kan je kiezen uit een taxi of busje en kan je ook een taxi vooruit bestellen. Je ontvangt daarbij altijd een factuur van de rit en kan zelfs de chauffeur beoordelen. Ook hier is het duidelijk waar de inspiratie vandaan komt.

eCab Uber kloon iPhone 550 eCab taxi bestellen iPhone 550

De inspiratiebron: Uber

Uber, dat bekend werd door de iPhone-app waarmee je een luxe taxi als chauffeur voor je kon bestellen, geldt als een echte disruptor in de taximarkt. De nadruk op luxe vervoer sloeg wereldwijd in hoofdsteden aan en inmiddels rijden de Uber-taxi’s naast Amsterdam ook in Den Haag. De taxi-app introduceerde daarnaast nog de dienst ÜberPOP waarin iedereen zich kan voordoen als chauffeur om anderen te vervoeren, maar dat gaat er bij de taxilobby en de Nederlandse wet- en regelgeving niet in. Zo gelden er torenhoge boetes voor UberPOP-chauffeurs in Amsterdam. De invloed van Uber in de markt valt echter niet te ontkennen. Wereldwijd worden maatregelen tegen Uber genomen en worden tegelijk reacties als eCab opgezet om de innovator het gras voor de voeten te maaien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2014, 18:03
Categorie Apps
Onderwerpen taxi, uber

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.