Crabitron: speel moordlustige krab in iPad-game

Echt waar: Crabitron is een game waar mensen jaren op hebben gewacht. Want wat is er leuker dan als space-krab met vlijmscherpe knipmessen de boel kapot te scheuren? Zelf kunnen we wel leukere dingen verzinnen maar de collega’s van Toucharcade kijken er al sinds 2011 naar uit. In Crabitron ben je een boosaardige en hongerige […]

crabitron-ipadEcht waar: Crabitron is een game waar mensen jaren op hebben gewacht. Want wat is er leuker dan als space-krab met vlijmscherpe knipmessen de boel kapot te scheuren? Zelf kunnen we wel leukere dingen verzinnen maar de collega’s van Toucharcade kijken er al sinds 2011 naar uit. In Crabitron ben je een boosaardige en hongerige krab, die ergens in het heelal rondhangt en alles probeert te vernietigen. Leuk idee, maar hoe is de uitvoering?

Met twee vingers maak je een knijpbeweging op het iPad-scherm om de scharen van de krab te bedienen. Je kunt op die manier de scharen openen, sluiten en naar een andere plek bewegen. Doel is om de voorbijkomende ruimteschepen te pakken en de commandant aan stukken te scheuren. Rondzwevende aliens leveren extra gezondheid als je zelf teveel schade hebt opgelopen. Dat klinkt saai en repetitief, maar daar hebben de makers iets op gevonden: er komen regelmatig minigames voorbij waarmee je extra punten kunt verdienen. Die zet je om naar munten om je klauwen een upgrade te geven. Er zitten ook de gebruikelijke eindbazen en power-ups in. Maar Crabitron moet het vooral hebben van de bijzondere bediening. Vechten in de ruimte, maar dan anders.

Two Lives Left kondigde de game twee jaar geleden al aan. Ze maakten eerder games als Wheeler’s Treasure voor de iPhone. Toen nog €2,69, tegenwoordig gratis. Two Lives Left kwam ook op de proppen met Crabstarter, een Kickstarter-project dat achteraf een grap bleek te zijn.

Downloaden: Crabitron (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2013, 14:35
Categorie Games
Onderwerpen game, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.