CoPilot Live navigatiesoftware komt naar de iPhone

CoPilot Live is een nieuw navigatiepakket voor de iPhone. Er is al een versie met kaarten van United Kingdom; binnenkort volgt er ook een completere versie met Europa-kaarten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

copilotWindows Mobile-gebruikers zijn al bekend met CoPilot van de Britse ontwikkelaar ALK. De navigatiesoftware van CoPilot zagen we eerder dit jaar al draaien op een iPhone (zie fotoverslag), maar op dat moment was nog niet bekend of Apple ooit navigatiesoftware zou toestaan op de iPhone. Vandaag ontvingen we een e-mail van onze ‘demonstratieman’ van de CES: CoPilot komt eraan!

copilot kaartOp dit moment staat alleen CoPilot Live United Kingdom in de App Store, maar de versie met Europese kaarten komt er zeer binnenkort aan. Voor Android heeft CoPilot al eerder navigatiesoftware voor heel Europa uitgebracht. Die kost £59,99 voor heel Europa (vanwege het afrekenen in lokale valuta is geen europrijs bekend).

Wat CoPilot Live aantrekkelijk maakt is de lage prijs: voor de regioversie UK betaal je maar €33,99 terwijl je voor de regioversie Benelux van Navigon veel meer kwijt bent: €69,99. De software levert gesproken aanwijzingen, 3D-weergave, navigeren op huisnummer, automatisch switchen tussen portret en landschap, route-optimalisatie voor trips met meerdere tussenstops, rijstrookindicator, verkeersbordweergave en heel veel instellingsmogelijkheden.

copilot liveOok interessant: de LiveLink-optie, waarmee je je positie op de kaart naar vrienden kunt sturen. Ook zit er live weersinformatie voor jouw locatie in.

In een gratis update, die later beschikbaar komt zal ALK ook toevoegen: flitspaal-waarschuwingen, QWERTY-toetsenbord, verbeterde GPS-performance, verbeterde wandelopties en slimmer omgaan met binnenkomende telefoongesprekken. Ook de activatie zal dan zijn verbeterd. In de huidige versie kun je tegen een probleem aanlopen als je geen internetverbinding hebt, bij het activeren.

Zoals gezegd: op dit moment is alleen CoPilot Live United Kingdom beschikbaar; de Europa-versie is onderweg naar de App Store.

De Europa-versie van CoPilot is inmiddels ook in de App Store verschenen voor €79,99: CoPilot Live Europe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:51
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen copilot, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.