App Store Expense Monitor laat je uitgaven in App Store zien (Mac)

Met de App Store Expense Monitor kun je zien hoeveel geld je in totaal hebt uitgegeven in de App Store. De applicatie is alleen geschikt voor de Mac en toont de totale uitgaven voor alle iTunes-accounts.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

app store expensesHoeveel geld heb je inmiddels al uitgegeven in de App Store? Voor veel mensen een vraag waar ze maar moeilijk antwoord op kunnen geven. Je geeft eens €0,79 uit aan een spelletje, later weer eens €2,39 aan een andere applicatie en voor je het weet ben je een paar tientjes verder. Met de App Store Expense Monitor hou je overzicht.

De App Store Expense Monitor is alleen geschikt voor Mac-bezitters en geeft in één oogopslag een indruk hoeveel geld je hebt uitgegeven in de App Store. Ik moest wel even met m’n ogen knipperen toen ik het bedrag zag: bijna €700 aan iPhone-applicaties (accountnamen zijn opzettelijk weggepoetst). Applicaties die ik heb gereviewd waarbij ik een promocode heb gekregen, tellen ook gewoon mee – en dan loopt het in mijn geval al snel op.

De App Store Expense Monitor is best handig om te installeren. Apple stuurt je namelijk wel met vaste tussenpozen een factuur waarop alle aangeschafte downloads staan, maar je ziet niet hoeveel je in totaal hebt uitgegeven. De App Store Expense Monitor registreert het allemaal, voor meerdere accounts. Je kunt het lijstje exporteren naar een CSV-bestand, zodat je er bewerkingen op kunt loslaten of anderen kunt laten weten welke fantastische apps je hebt aangeschaft. Helaas is het in de applicatie zelf niet mogelijk om de applicaties op categorie of prijs te sorteren; dat kan pas als je het geëxporteerde CSV-bestand in een programma als Excel inleest.

app store expense monitor

Als de prijs van een applicatie niet klopt, bijvoorbeeld omdat je een promocode hebt gebruikt of een afgeprijsde applicatie hebt gekocht, dan kun je met het potloodicoon linksboven de prijs aanpassen. App Store Expense Monitor toont de prijs die op dit moment geldt; in bovenstaande afbeelding staat bijvoorbeeld de applicatie Air Sail, die ik voor €0,79 heb gekocht, maar de huidige prijs is nu €0,00. De applicatie toont je uitgaven voortdurend in de menubalk van Mac OS X en dat is eigenlijk wat overdreven. Hopelijk wordt het in een volgende versie ook mogelijk om alleen een icoontje te tonen, want het is wat onzinnig om 24 uur per dag met je App Store-uitgaven geconfronteerd te worden.

De App Store Expense Monitor is niet helemaal exact, want de applicatie rekent alle prijzen om naar euro’s. Als je ook applicaties in de Amerikaanse App Store hebt gekocht (voor de dollarkoers), kunnen de getoonde uitgaven door koers- en afrondingsverschillen iets afwijken van de werkelijkheid. Een ander nadeel is dat je aan de lijst niet kunt zien, via welk account je de applicatie hebt gekocht. Als je de applicatie ooit hebt weggegooid (of een systeemcrash hebt gehad), waarna je een applicatie opnieuw wilt downloaden, moet je dus alsnog alle oude facturen doorspitten om te zien via welk account je een specifieke applicatie hebt gekocht. Nog een ander nadeel: het duurt even voordat het bedrag is bijgewerkt. Ik heb zonet CoPilot Live gekocht en het duurde toch zeker een kwartier totdat mijn uitgaven waren gewijzigd. Verder is het jammer, dat je niet kunt zien hoeveel geld je al aan muziek en andere iTunes-content hebt uitgegeven.

App Store Expense Monitor is gratis te downloaden bij ontwikkelaar WetFish.de en is alleen geschikt voor de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:08
Categorie Desktop
Onderwerpen app store, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.