Simon the Sorcerer beschikbaar op de iPhone

iPhSoft heeft Simon the Sourcerer beschikbaar gestelt voor de iPhone. Een game uit 1993 die een jongen Simon een reis door een magische wereld laat maken om de gemene tovenaar Sordid te verslaan.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Simon the Sourcerer iPhoneVoor de wat oudere gamers onder ons, zal het spel Simon the Sorcerer bekend voorkomen. Voor wie het niet weet: Simon is een 14-jarige jongen die op een dag gewekt wordt door zijn hond Chippy die erg tekeer gaat. Hij vindt een oude kist met daarin een oud spreukenboek. Het boek valt open en hij wordt meegezogen naar een magische wereld. Toeval? Niet echt.

Simon vindt een brief van Calypso, die hem op weg helpt. Simon is de enige die de slechte tovenaar Sordid kan verslaan. Simon the Sourcerer is een Monkey Island-variatie waarbij je op basis van keuzes en handelingen op objecten en personen moet proberen om voorwerpen en hints te achterhalen. Een echte point-and-click adventure, uitgebracht door iPhSoft.

De game is de letterlijke versie uit 1993 met hierin de originele soundtrack, geluiden (opgepoetst door James Woodcock) en graphics. Het spel is wel geoptimaliseerd voor de iPhone maar is bijna een letterlijke vertaling van de oorspronkelijke uitvoering.

Info: Simon the Sorcerer 1

Via: TouchArcade

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:14
Categorie Games
Onderwerp avonturengame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.