Coop supermarkt brengt Keukentafelgids voor iOS uit

Keukentafelgids van Coop is een iPad-versie van het magazine van de supermarkt, met recepten en portretten. Verschijnt elk kwartaal.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Coop Keukentafelgids iPadDe kleine Nederlandse supermarktketen Coop heeft een eigen iPad-app uitgebracht. Daarin lees je vier keer per jaar een nieuwe editie van het Coop-magazine Keukentafelgids. Het gaat niet om een simpele PDF-versie van het kwartaalblad, maar een magazine dat speciaal is ingericht voor de iPad en iPhone. Het eerste nummer blikt vooruit op de winter, heeft een handvol recepten en je leest nu al over kerstgedachten.


Het blad wordt ter plekke geladen en hoeft dus niet gedownload en geïnstalleerd te worden op de iPad. Dat scheelt weer ruimte op het apparaat en omdat je de Coop-app vermoedelijk vooral binnenshuis zal gebruiken en je daar over internet beschikt, lijkt dat een goede keuze. Gelukkig duurt het laden van de pagina’s en video’s niet al te lang.

Keukentafelgids is niet meer in de App Store te vinden. Eerder gaf Coop aan iPadclub te kennen dat de app nog niet klaar was en dat hij slechts als probeersel was uitgebracht.

Keukentafelgids cadeautipsKeukentafelgids voor iPad en iPhone is vooral de eerste pagina’s leuk geanimeerd, met tekstblokken die in beeld schuiven zodra je op een pagina bent – en meteen daarna weer uit beeld lijken te schuiven. Je drukt op het pannetje om een recept van een vermeld gerecht te bekijken en krijgt dan uitleg over de ingrediënten en bereidingswijze. Daarnaast open je bijvoorbeeld ook een stappenplan van een knutselproject.

Video’s, ‘tientallen acties en prijzen’ en een compleet archief van oude nummers en tips moeten de app verder vol maken, oppert Coop in de App Store-omschrijving. Tot nu toe zien we die beloften nog niet helemaal ingelost worden. Elk nummer zal gratis te downloaden zijn.

Downloaden: Keukentafelgids (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.