Contaqs: handige tool voor contacten beheren op iPhone

Contaqs is een adresboek-app voor iPhone met uitgebreide beheermogelijkheden voor je contacten. Je kan op allerlei manieren selecteren.

Contaqs iPhoneDe iPhone-app Contaqs is niet helemaal nieuw, maar wel tijdelijk voor 89 cent te downloaden in plaats van 1,79 euro. Dat is een fraaie aanleiding om eens te kijken naar dit instrument waarmee je contacten kan beheren op de iPhone. Je kan Contaqs in dezelfde rij plaatsen als Cobook, Brewster, Smartr Contacts en Savi People. Het is een app die je adressenlijst op de iPhone als uitgangspunt neemt om er wat handige filters en acties aan toe te voegen. Zo kan je een pushbericht instellen voor jarige contacten en kan je personen sorteren op hun werk of locatie.

Net als de eerder genoemde apps, werkt Contaqs het beste als je je adresboek goed en volledig bijhoudt – iets dat je bijvoorbeeld makkelijker wordt gemaakt door de onlangs vernieuwde app Evernote Hello die LinkedIn-gegevens toevoegt aan je contacten. Je hebt niks aan de uitgebreide verjaardagsmogelijkheden als je bij niemand een verjaardag hebt ingevoerd. De app zoekt de gegevens ook niet voor je op.

Waar Contaqs voor iPhone goed in is, is de optie om makkelijk meerdere contacten tegelijk te selecteren. Met de pen rechtsboven selecteer je de personen en door voorts op de bovenbalk te drukken (iets wat je wel even moet ontdekken), kan je de groep mailen, sms’en, kopiëren, versturen via e-mail, verwijderen, aan favorieten toevoegen of aan een groep toevoegen.

Contaqs iPhone contacten op rij Contaqs hoofdmenu

Favorieten en groepen zijn meteen twee van de opties in de lange lijst met filters die je oproept met het menu links. Je vindt er van alles: een toetsenbord waarmee je een deel van een nummer intypt en kijkt wie ermee overeen komen, de mogelijkheid een nieuw contact in te voeren, favorieten, groepen, al je contacten en drie verjaardagsopties. Verjaardagen van al je contacten op rij, aankomende verjaardagen en de verjaardagskalender per maand. De filteropties in contactenoverzichten zijn eveneens welkom. Je kan elk overzicht sorteren op familienaam, voornaam, bedrijf, land, stad, postcode, verjaardag en bijnaam. Dat je zo uitgebreid op locatie kan zoeken, komt ook terug in het hoofdmenu links, waar je eveneens de optie treft contacten op de landkaart en contacten dichtbij te zoeken. Leuk als je eens wilt netwerken met iemand in je buurt.

De Smartlijsten – ook te vinden in het hoofdmenu links – bieden sorteeropties om personen te tonen. Je kan er contacten onder andere sorteren op Facebook, een ontbrekend telefoonnummer, ontbrekend mailadres, ontbrekende foto, groep of verjaardag. Dan weet je waar het werk zit om je adresboek te completeren.

Contaqs helpt je daarbij met een aardige en leuke layout. Je kan contacten in een overzicht naar de zijkant vegen om ze meteen te benaderen of hun contactgegevens per mail te versturen. Het animeert aardig en is ook functioneel. En ben je klaar met het bewerken van de gegevens, dan wordt dat niet alleen automatisch verwerkt in je iPhone en daarmee ook via iCloud. Nee, je kan ook een backup voor eigen gebruik maken en die als VCF-bestand versturen per mail. Zo kan je er op een ander apparaat mee verder.

Contaqs contacten dichtbij Contaqs verjaardagskalender

Contaqs is veelzijdig, bedient eenvoudig en leuk en is zelfs in het Nederlands uitgevoerd. Maar het is wel echt een app om je contacten mee op rij te zien en individueel te beheren. Wie grote slagen wil slaan met het voorzien van informatie bij contacten, kan zich toch beter beroepen op de apps genoemd in de inleiding. Heb je je adresboek al op orde, dan is Contaqs een heerlijke applicatie die het standaard adresboek kan doen vergeten.

Downloaden: Contaqs (tijdelijk €0,89, was €1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2013, 9:47
Categorie Productiviteit
Onderwerpen adresboek, contacten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.