TouchEdit: iPad-videobewerker van editor Iron Man-films

iPad-videobewerker TouchEdit is gemaakt door Dan Lebental, de editor achter films zoals Iron Man, Iron Man 2, Cowboys & Aliens en From Hell.

TouchEdit 1iPad-app TouchEdit belooft een nieuwe, uitgebreide manier om video’s op je iPad te bewerken. Tijdens het bewerken van video’s heb je twee schermen, waarin je de bronvideo en je gemonteerde variant kunt bekijken. Hierdoor lijkt TouchEdit erg op geavanceerde videobewerkers op computers. TouchEdit is ontwikkeld door onder andere Dan Lebental, editor achter de Iron Man-films, From Hell en Cowboys & Aliens. Lebental wil met TouchEdit een krachtige videobewerker aanbieden, die door bepaalde swipebewegingen en een simpele interface ook simpel en intuïtief moet zijn.

TouchEdit kan gebruikt worden om video’s met een resolutie van 1080p te bewerken, mits je gebruikmaakt van H.264. MPEG-4-video’s van 640 bij 480 kunnen ook werken bewerkt, of M-JPEG bestanden met een resolutie van 1280 bij 720. De app vereist wel minstens een iPad 2 met iOS 6 of later.

Je moet wel wat overhebben voor TouchEdit: de app wordt verkocht voor €44,99, volgens Lebental een lagere introductieprijs. Hoeveel de app later zal gaan kosten is nog niet duidelijk. Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief, dan raden wij Apple’s iMovie aan: deze app wordt verkocht voor een tiende van TouchEdit’s prijs.

Downloaden: TouchEdit (€44,99, universeel, iOS 6.+)

TouchEdit 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2013, 10:29
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.