Contact Center iPhone

Contact Center wil je sneller verbinden met contacten

Een dashboard om snel contact op te nemen met je favoriete contacten. Dat is Contact Center van de makers van Launch Center Pro.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Contact Center iPhoneJe belt persoon één vaak, maar sms’t persoon twee liever. Daar hoef je geen aparte apps voor te openen, is de insteek van het nieuwe Contact Center. Contact Center is de nieuwe iPhone-app van Contrast, de ontwikkelaar achter de snelkoppelingen-app Launch Center Pro. De nieuwe app lijkt er sprekend op, maar kreeg meer functies toegespitst op contacten en is gratis te downloaden.

De wens: plek op je startscherm

Contact Center wil net als Launch Center Pro je startscherm zijn. Een app die je onderin de balk met hoofdapps zet, om vervolgens elke keer op te starten als je iéts met een contact doet. Net als het onlangs besproken Humin. Maar de app is wel anders. Waar Humin vooral een intelligente zoekmachine voor je contacten is, draait Contact Center om gerichte handelingen die je bij personen kan uitvoeren.

Contact Center hoofdscherm Contact Center Jean Paul dashboard

De uitwerking: een dashboard

De app is een dashboard om contact te leggen. Standaard zijn er knoppen voor een nieuw bericht schrijven in iMessage, een groepsmail samenstellen, een nieuw groepsbericht sturen in iMessage of gewoon het numerieke toetsenbord in beeld roepen om daar vanaf te bellen. Het zijn opties die je met een simpel omweggetje ook wel kan doen met een paar andere drukken, maar de app kan nog een stukje dieper gaan. De eerste aardigheid is dat je GIFjes kan vinden om te versturen via de ingebouwde Giphy-zoekmachine.

Contact Center pagina aanpassen Contact Center instellingen

De andere opties komen vrij als je eerst op een persoon tikt. Dat is de filosofie achter Contact Center: je tikt eerst een persoon aan en bepaalt daarna de actie. Met standaardknoppen stuur je iemand een WhatsApp-bericht, zeg je dat je onderweg bent in iMessage, begin je een gesprek met Facetime of stuur je direct een foto. Je kan een beperkt aantal handelingen toevoegen, waaronder de app Yo aanspreken of contactinformatie toevoegen. Maar daar houdt het ook op. Iemand direct aanspreken op Twitter, Facebook, Instagram andere populaire platformen? No can do. Als je in de buurt wilt komen van die handelingen, dan moet je maar Launch Center Pro downloaden.

Contact Center donker thema Contact Center Giphy GIFs

Beperking vanuit iOS

De app maakt gebruik van de in-app URL’s die voorhanden zijn, en het ligt altijd aan de app zelf wat de mogelijkheden zijn. Apple bepaalt bijvoorbeeld dat je vanaf een app direct een bericht aan een gericht persoon mag schrijven. Contact Center combineert handigheidjes in zoverre Apple het toelaat. Wil je iemand direct een foto sturen? Dan opent Contact Center eerst de camera. Dan ga je terug naar de app. Een fractie seconde later krijg je het iMessage-scherm in beeld met de foto ingeladen. Je moet nog wel op verstuur drukken. Ontwikkelaar Contrast had het vast sneller en net even handiger gewild, maar het ligt gewoon niet binnen de mogelijkheden van iOS.

De handigste mogelijkheden

De handigste mogelijkheden die ik ontdekte: een vooraf ingestelde groep een bericht sturen, een standaardmailtje met tekst opzetten (het adres kan je later los invullen) en pushnotificaties instellen voor herinneringen om contact te leggen. Dat is een aardige slimmigheid, maar er zijn denk ik niet veel situaties waarin je de functies echt gebruikt. Als je elke keer een vaste groep mailt, dan staat die ook wel hoog in je mail- of sms-app. Als je bepaalde contacten bijvoorbeeld een keer in de maand wil bellen, is een afspraak in je agenda zetten minder werk. En bij hoeveel mensen wil je dat echt? Contact Center is vooral handig in erg specifieke gevallen.

Niet zoveel tijdswinst

Alleen in dat soort specifieke handelingen, die ik niet voor je kan bedenken, kan Contact Center wellicht tijdswinst opleveren. Anders is de mogelijkheid om direct GIFjes te versturen naar iemand nog wel geinig. Maar de app vraagt er nogal wat voor terug. De app verlangt dat je de bestaande werkwijze op de iPhone verandert – en dat is een forse eis voor een app die standaard reclame toont en er geen killer feature tegenover zet.

Pluspunten

  • Handig voor enkele specifieke handelingen

Minpunten

  • Niet flexibel genoeg
  • Concurreert met standaardhandelingen
  • Prominent reclame in beeld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2015, 19:05
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen contacten, launch center pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.