Concierge laat op de iPhone zien wanneer je favoriete band speelt

Concierge is een nieuwe app waarmee je concerten van je favoriete artiesten kunt opzoeken. De app toont waar de concerten plaatsvinden en eventueel kun je ook kaartjes kopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

conciergeConcierge is een nieuwe app van Normann Joseph, die laat zien wanneer bekende artiesten op toernee zijn. Er staan bekende namen zoals Katy Perry, Adele, Amos Lee, Beirut en Portishead in, maar ook wat minder bekende namen van regionale artiesten zoals Daniel Lohues (31 concerten!) of Kraftwerk (helaas maar 2 concerten). Concierge kijkt naar de muziek die je op je iPhone hebt geïnstalleerd en weet zo welke muziek je waardeert. Je kunt ook handmatig een artiest invullen en zoeken naar concerten. De resultaten deel je met vrienden via Facebook of Twitter. De app maakt gebruik van gegevens van de online dienst BandsInTown.

Bekijk je de omschrijving in de App Store, dan krijg je misschien de indruk dat het om een Duitstalige app gaat, maar bij installatie krijg je gewoon een Engelstalige interface voorgeschoteld.

Toen ik de app installeerde liep ik meteen tegen een probleem aan: ik heb nogal wat audioboeken op mijn iPhone staan en ‘artiesten’ zoals Malcolm Gladwell en Michael Pollan zijn boekenschrijvers. Nogal logisch dat ze niet in de database van BandsInTown voorkomen, maar de app toont alle namen van audioboekauteurs wel in het lijstje, met de mededeling dat er geen tourinfo voorhanden is. Maar dat is vooral mijn probleem, omdat ik zoveel audioboeken heb en het zal lang niet voor iedereen spelen.

De app kan concertlocaties op een kaart laten zien en ook een herinnering sturen als het concert bijna plaatsvindt. Bij sommige artiesten zou het ook mogelijk moeten zijn om meteen tickets te bestellen, maar die mogelijkheid heb ik bij mijn favoriete artiesten nog niet gezien.

Downloaden: Concierge (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2011, 17:04
Categorie Muziek
Onderwerpen concierge, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.