Relaxation Portal voor iPhone laat je even wegdromen naar ver land

Relaxation Portal is een app met 3D-geluiden van verschillende locaties. Je kunt ontspannen terwijl je naar de geluiden

relaxation portalSoms zou je willen dat je even naar een tropisch eiland zou kunnen vluchten… om een paar uur later weer uitgerust achter je bureau te gaan zitten. De nieuwe app Relaxation Portal is bedoeld om je even te laten wegdromen naar plaatsen als Kreta, de Amazone, Martha’s Vineyard of Namibië. Je doet een headset op je hoofd en krijgt door de geluidsopnames echt het idee dat je in een ver land zit. Het leuke is dat de geluiden uit meerdere tracks bestaan, die je los van elkaar kunt in- en uitschakelen.

Heb je liever wel het geluid van de zee en vogels, maar niet gemixt met mensenmassa’s, dan kan dat. Je schakelt dan alleen de mensengeluiden uit. Er is ook een night mode waarbij de geluiden zijn afgestemd op de nacht en het scherm donker wordt.

kreta geluidenMet speciale 3D-technieken is geprobeerd om het effect zo realistisch mogelijk te maken. In de gratis app zitten 5 locaties. Je kunt daarnaast extra locaties kopen zoals Las Vegas, het Kremlin, Parijs of Cape Canaveral. De uitbreidingspakketten bevatten 5 bestemmingen en kosten €1,59 per stuk. Ook kun je voor €1,59 de advertenties afkopen. Ontwikkelaar SRS Labs is druk bezig met SRS geluidstechnologie, dat al in smartphones van HTC en Samsung is ingebouwd, maar nog niet in iOS-apparaten. Deze app is eigenlijk meer een technologiedemo, om te laten zien wat er mogelijk is met SRS.

Toch schiet de app nog op één punt duidelijk tekort: hij ondersteunt geen multitasking, dus als je tijdens het relaxen even je e-mail wilt checken, houdt het geluid ermee op. Als alternatief zou je NatureSpace kunnen proberen, ook een app met ontspannende 3D-geluiden.

Downloaden: Relaxation Portal (gratis)
Ook verkrijgbaar: Relaxation Portal HD voor iPad (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2011, 17:31
Categorie Lifestyle
Onderwerp relax

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.