Concepts: Precision Sketching krijgt 358 kleuren en favorietenfunctie

De uitgebreide gratis schetsapp Concepts: Precision Sketching voor iPad heeft na de update de beschikking over 358 kleuren, een geschiedenis- en favorietenfunctie.

Concepts: Precision Sketching markeerstiftenConcepts: Precision Sketching kwam in oktober in de App Store en is inmiddels voorzien van een grote update. De gratis app om schetsen te maken was al erg uitgebreid en heeft behoorlijk wat gratis en sommige betaalde onderdelen erbij gekregen. Ontwikkelaar TopHatch is een samenwerking aangegaan met Copic, een bedrijf dat zich specialiseert in allerlei soorten pennen en stiften. In de app heeft de gebruiker daarom nu de beschikking over een grote verzameling stiften die overeenkomen met het aanbod van Copic. In totaal gaat het om 358 verschillende kleuren.

Concepts: Precision Sketching lijnen trekkenDe verschillende kleuren van Copic zijn niet de enige toevoeging. In het menu waarin je de stiften kiest beschikt Concepts: Precision Sketching nu ook over een historyfunctie. Hiermee kun je zien welke kleuren je hiervoor hebt gebruikt, wat gezien de hoeveelheid beschikbare kleuren verwarring voorkomt. Hou je je vinger wat langer op een kleur, dan voeg je hem toe aan de favorieten. Er zijn aparte menu’s voor de history- en favorietenfunctie, maar in het overzicht van de stiften zijn ze ook op handige wijze van een klein herkenbaar icoontje voorzien. Er is ook een aanbevelingssysteem in verwerkt die kleuren aangeeft die je gezien eerdere keuzes in de tekening zou kunnen gebruiken.

Naast de drie al beschikbare stiftvormen is er gratis een gestippelde lijn bijgekomen. Heb je een Pro-versie van de app, die je via een in-app aankoop van €2,69 kunt ontgrendelen, dan krijg je ook de beschikking over de functies Pencil, Airbrush, Marker en Text. Vooral die laatste functie, waarmee je aparte tekstlagen maakt om je schets bijvoorbeeld van opmerkingen te voorzien, lijkt de werking van de app pas echt compleet te maken. Er zijn na de update ook meer mogelijkheden om de creatie in andere apps te openen. Concepts: Precision Sketching was al een interessante app die zich onderscheidde door Precision Mode. In deze stand plaats je twee vingers op het scherm om een lijn te creëren, knijp je met je vingers om deze vorm te wijzigen en gebruik je een derde vinger om precies over de lijn te schetsen. De gratis versie biedt alleen een halve cirkel, in de betaalde versie kun je aan de slag met een vierkant, cirkel en driehoek.

Downloaden: Concepts: Precision Sketching (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2013, 18:45
Categorie Productiviteit
Onderwerpen schetsboek, sketch, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.