Prisma Wordgame voor iPhone: beperkte uitvoering van aardig spel

Prisma Wordgame voor iPhone is technisch gezien een vrij magere app en zou na een technische opknapbeurt veel meer recht doen aan het leuke onderliggende spel.

Prisma Wordgame raadspel logoToen we hoorden dat Prisma een woordspelletje had, kostte het even voordat we doorhadden dat het niet als Woordgame wordt gespeld, maar als Wordgame. Deze vreemde beslissing is helaas steekhoudend voor een aantal andere zaken in deze Nederstalige app. Maar al kunnen het ontwerp en de mogelijkheden zich dan absoluut niet meten met de ‘echte’ games in de App Store, wat overblijft is best een grappig spel waarin je allerlei korten vragen moet beantwoorden. Schrijf het antwoord op vragen als “bijna loodrecht naar beneden” en “kweken, verbouwen van groenten en fruit” netjes op de stippellijn en laat de Gaston-achtige mannenstem beoordelen of het “helemaal goed” of “helemaal fout” is.

Prisma Wordgame raadspel invoerschermDat een bedrijf als Unieboek Het Spectrum met een woordspelletje komt is niet per se vreemd. Voor de app is gebruik gemaakt van woordenboekdefinities, iets waar het door de Prisma-producten in gespecialiseerd is. De bescheiden uitvoering van Prisma Wordgame is iets minder makkelijk te begrijpen. Ondanks dat het leuk is om op deze manier woorden te raden, zijn de spelvoortgang en doelen onduidelijk. Je kunt skippen, stoppen of een hint krijgen, maar wanneer ben je klaar of heb je gewonnen? En waarom stopt de tijd soms als je aan het tikken bent? De topscores mogen dan worden bijgehouden in Game Center, technisch gezien mag de app wel een opknapbeurt gebruiken. En dan beschouwen we de vreemde stijlkeuzes als roze tekst over sterretjes met een regenboogprofiel nog als een kwestie van smaak.

Wil je meer woorden in de app kunnen raden, dan is er de mogelijkheid om in deze gratis app een in-app aankoop te doen. Deze wordt alleen aangeduid als NLNL, wat bij ons niet meteen een impulsaankoop tot gevolg had. Zowel in de app als op de iTunes-pagina wordt hierover geen uitleg gegeven. In tegenstelling tot de stem die telkens “helemaal goed” en “helemaal fout” roept, zit Prisma Wordgame er net tussen in. Ondanks de simpele opzet en de wat knullige winschermen, menu’s en geluidseffecten is het onderliggende spel best vermakelijk. Het is erg jammer dat we meemaakten dat het spel helemaal op hol sloeg.

Downloaden: Prisma Wordgame (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2013, 18:38
Categorie Games
Onderwerpen prisma, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.