iOS game-update: Rummikub-spel Numble, Shadowrun Returns en Dark Lords of War

Numble is een aardige Rummikub-app voor iPhone en iPad die je online speelt; liefhebbers van strategie kunnen hun lol op met Shadowrun Returns.

Numble Rummikub online voor iPhone wordfeud headerAbstract tegen realistisch, fantasierijk tegen exact. We bestrijken beide vlakken in de iOS game-update vandaag. We vestigen je aandacht op Numble, een nieuw online te spelen Rummikub-variant voor de iPhone en iPad, maar begeven ons ook tweemaal tussen orcs, trollen en andere schepsels. Shadowrun Returns verschijnt binnenkort op iOS en zet die creaturen in de toekomst; het aanstekelijke The Dark Lords of War is nu al te downloaden en giet ze in weelderige natuurtekeningen.

The Dark Lords of War: maak je borst nat

GU MA The Dark Lords of War iPad iPhoneVerslaafd of ooit verslaafd geweest aan Clash of Clans, Magic the Gathering of het Pokémon-kaartspel? En wil je dat niet nog eens? Dan is het misschien handig om even de andere kant op te kijken, want wij denken dat de nieuwe iOS-game The Dark Lords of War wel eens de juiste snaar raakt om opnieuw een verslaving aan te zwengelen. Na een pittige periode van online gegevens inladen, bouw je een dorp op in dit spel. Of nou ja: je ziet een kaart met vakjes waarop je gebouwen kan neerzetten, maar het spel bepaalt nagenoeg waar je neergezette gebouwen komen te staan en dat doet er stiekem ook niet zoveel toe. Je gebouwen en hun upgrades geven je toegang tot steeds meer creaturen die kunnen aanvallen, en daar is het om te doen in Dark Lords. Je maakt steeds creaturen aan waarmee je wil strijden tegen andere spelers van over de hele wereld. Ook doorloop je de ‘verhaallijn’ voor nieuwe figuren. Het vechten doet aan Pokémon denken: je bepaalt wie er wordt ingezet en kan aan de hand van je arsenaal als ‘summoner’ die erboven hangt, de aanvallen van je groep bepalen. Zo spaar je warlords, nieuwe upgrades en uitbreidingen van je dorp. Het houdt elkaar in stand. Hoewel het bouwgedeelte wel wat creatiever kan en je niet het gevoel hebt zelf een dorp op te bouwen, grijpen de verschillende aspecten van het spel zo goed in elkaar en is het spel zo mooi getekend, dat we The Dark Lords of War alsnog kunnen aanraden. Let er wel op dat je altijd een internetverbinding nodig hebt.
In de trailer heet de game nog anders.
Downloaden: The Dark Lords of War (gratis, universeel, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=HjvvPgUy4VI

Cijfertjes leggen: Numble

GU MA Numble Premium iPhoneEen potje Rummikub online spelen is de iPhone niet vreemd. Met Nummi en Rummified waren twee Nederlandse ontwikkelaars er in ieder geval als de kippen bij om Rummikub naar de iPhone te brengen toen Wordfeud hoge ogen scoorde als online speelbare Scrabble. Veel later kwam er nog een speler op die markt: Numble. Nu heeft Numble een broodnodige update gehad die het spel een stuk stabieler maakt dan voorheen en dat is voor ons een reden er alsnog over te schrijven. Numble is namelijk een online-Rummikub variant die er behoorlijk wat verzorgder uitziet dan de Nederlandse garde. Op een lichtgeel speelveld leggen jij en de tegenstander cijferreeksen aan met de cijfers op je plankje. Nadat je uitgekomen bent met de waarde 30 of meer, kan je voortdurend andere cijferreeksen slopen en opnieuw in elkaar zetten als je zelf nieuwe cijferreeksen wilt neerleggen, en zo vervorm je beiden om beurten het speelveld. De eerste die door zijn cijfers heen is, wint. Rummikub vereist meer inzicht dan menig ander online spelletje en dat maakt Numble na de trage start van het uitkomen, een leuk spel. Cijfers husselen doe je met veegbewegingen en je prestaties worden bijgehouden in een grafiek op je profielpagina. Als je van dit soort type spelletjes houdt, kijk dan ook vooral naar het goede Nederlandse Krudoku – maar Numble zal veel Rummikub-fans tevreden stellen.
Downloaden: Numble Premium (€2,69, geen advertenties, met profielen, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Numble Free (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Shadowrun Returns

GU MA Shadowrun Returns iPad iPhoneNa een lauw ontvangen schietspel voor de Xbox 360 en pc, staat Shadowrun aan de vooravond van een release die teruggrijpt naar de oorsprong van de serie. Dankzij financieringswebsite Kickstarter verschijnt Shadowrun Returns op 25 juli voor pc en Mac, en dat is de voorbode van de game die later moet uitkomen voor iPhone en iPad. Returns is een spel waarin je met een eenheid van verschillende personages de strijd aangaat met orcs, trollen en andere misbaksels uit menig fantasy-verhaal. Maar denk nu niet dat Shadowrun zich afspeelt in een Middeleeuwen-achtig tijdperk met boerderijtjes, bossen en ridders. Nee, het verhaal speelt juist in de nabije toekomst, als magie totaal onverwacht zijn herintrede maakt in de wereld en de straten en steden bevuilt met vijanden en kwade bedoelingen. Daar trek je tegen in strijde met personages als de hacker, de moderne uzi-samurai en meer. Na XCOM: Emeny Unknown en Breach & Clear – beide onlangs nog Game van de Week – ziet het ernaar uit dat de volgende tactische prachtgame alweer op ons af komt. Of de gameplay net zo indrukwekkend is als de sfeervolle beelden, dat weten we helaas nog niet. Ook een releasedatum voor de iOS-versie is nog onbekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2013, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, rummikub

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.