Run Roo Run HD: maak perfecte sprongen in vrolijk nieuw iPad-spel

Run Roo Run HD is een nieuw iPad-spel van de makers van Scribblenauts Remix. Het laat je in 420 levels van één scherm groot constant de perfecte sprong uitvinden. Elke week komen er 10 nieuwe levels bij.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Run Roo Run iPad headerDe creatieve gamesontwikkelaar achter het spel Scribblenauts Remix dat in oktober verscheen, heeft een nieuwe game uitgebracht voor de iPad. In Run Roo Run speel je een kangoeroe die in maar liefst 420 levels steeds de perfecte sprongen moet maken om bij de finish te komen. Dat klinkt als een helse opgave, maar elk level is maar één scherm groot. Zo kan je op alle levels gaan voor de ultieme prijs: de gouden plak. Echter: na elke 15 levels die je haalt, speel je 6 extreme bonuslevels vrij… en die zijn even van een andere orde.

Het verhaal van je kind dat wordt gestolen in je buidel, is helemaal niet belangrijk voor Roo Run Roo. Het is slechts een vrijbrief om de rode kangoeroe Roo heel veel sprongen te laten maken. Het is het enige wat je doet in het spel. Je tikt op het scherm om Roo te laten rennen en vervolgens tik je op het scherm als jij vindt dat Roo moet springen. In de eerste normale werelden is dat appeltje eitje en spring je simpel over struiken, plassen water en stekels. Run Roo Run iPad screenshotBij elke wereld die je verder komt, wordt er een nieuw spelelement geïntroduceerd. Zo krijg je in de tweede wereld een dubbele sprong (tik tijdens een sprong om nog hoger te springen) en kun je daarna bijvoorbeeld slingeren aan een touw of tegen vlakke muren op springen. Je speelt de volgende wereld vrij als je de 15 levels van een wereld haalt.

Tegelijk komen dan ook de zes bonuslevels van de huidige wereld vrij. Die doen je al snel vergeten dat Run Roo Run een simpel spelletje is. Al in de allereerste bonuslevels heb je perfecte timing nodig om tussen alle struikjes door te springen. Het minste of geringste puntje dat je raakt, laat je opnieuw beginnen. Het spel wéét echter dat het springen lastig kan zijn en toont je vorige gemaakte sprong met een pijltje in beeld. Zo weet je op welke plek je in ieder geval niét moet springen. Verder in het spel worden ook de normale levels moeilijker, maar in vergelijking met de bonuslevels, dienen ze bijna ter ontspanning. Het helpt in ieder geval dat de besturing en de timing van het springen van Run Roo Run supernauwkeurig is. Gelukkig maar, anders was het spel niet te doen geweest.

Als je op alle 420 levels in het spel een gouden plak hebt gehaald door een level zo snel mogelijk uit te spelen, ben je nog niet klaar met Run Roo Run. Ontwikkelaar 5th Cell heeft aangekondigd dat ze het spel elke week gratis van 10 nieuwe levels voorziet die je dan ook weer kan halen. Zo wordt Run Roo Run elke week een rijker spel en heb je alle gelegenheid de perfecte sprong tot in den treure uit te voeren.

Downloaden: Run Roo Run HD (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2012, 16:31
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.