Combat Mission Touch: serieuze oorlogsgame op de iPad

Combat Mission Touch is een serieuze oorlogsgame voor de iPad die je offline en tegen een vriend via het internet kan spelen. Je neemt beurten en zet oorlogstactieken uit met tanks en artillerie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Combat Mission Touch iPad headerEen deel van je artillerie infanterie het terrein laten verkennen. De M4 Sherman Tank preparen voor contact. Je soldaten in stelling brengen om te flanken. Als de terminologie uit deze zinnen je niet vreemd is, behoor je tot de doelgroep van Combat Mission: Touch. Dat is een fonkelnieuw strategiespel voor de nieuwe iPad en de iPad 2, waarin je troepen aanstuurt om de tegenstander te verrassen en de slag te winnen. Er zijn zeven grote speelvelden waarop je veldslagen van de Tweede Wereldoorlog kan naspelen.


Dat kan zowel offline in een ‘verhalende’ modus als online tegen een vriend via Apple’s GameCenter. Je neemt het daarin live tegen elkaar op, maar er is wel een element waardoor het lijkt alsof het op beurten is gebaseerd. Combat Mission Touch iPad screenshotJe kan er namelijk tijdens het spelen voor kiezen op de WEGO (afbeelding links) in te schakelen; een planningsinstrument waarmee je de eenheden commando’s kan geven en van positie en tactiek kan laten wijzigen. Combat Mission Touch is geen spel waar je eenvoudig instapt. Kogels zijn net zo dodelijk als in het echt, fouten net zo onverbiddelijk. Je hebt zelfs te maken met troepen die vermoeid en gedemotiveerd raken.

Je kan de actie in volledig 3D bekijken vanaf alle hoeken op het speelveld. Daarbij kan je de camera zelf draaien en zoomen om de eenheden heen. Je bent net zo dicht op de actie als je zelf wilt dus. Als je geen genoeg krijgt van de veldslag die zich op het beeld voltrekt, kan je een herhaling bekijken en delen nadat de slag gestreden is.

In het spel kan je een instructievideo volgen om het spel onder de knie te krijgen. Binnenkort komen in-app aankopen beschikbaar die Combat Mission: Touch van meer speelvelden voorzien.

Downloaden: Combat Mission: Touch (€3,99, werkt niet op eerste generatie iPad)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.