Eppo toont augmented reality-strippagina’s met Layar

Het bekende Nederlandse stripblad Eppo zal vanaf het eerstevolgende nummer Layar gebruiken om augmented reality-pagina's te tonen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zien hoe een pagina er als schets uitzag.

Eppo LayarLees je het stripblad Eppo, dan kun je vanaf het eerstvolgende nummer zien hoe sommige strips in elkaar zijn gezet met behulp van je iPhone. Door de app Layar te installeren en de camera op een strippagina te richten, krijg je bijvoorbeeld een ruwe schets van het origineel te zien. Hiervoor wordt augmented reality gebruikt. Ook zit er bepaalde andere media aan pagina’s gekoppeld, zoals video’s op YouTube.


De iPhone-app Layar bestaat al langer: door met de camera van je iPhone naar bepaalde dingen te kijken, verschijnen er augmented reality-objecten op het scherm. De toevoeging van Eppo aan de app zorgt ervoor dat je dit voortaan ook met de klassieke stripboekenreeks kunt doen. Lezers kunnen vanaf 5 april van de techniek gebruik maken: dan verschijnt het volgende nummer in de winkels.

Er zijn nu alvast een paar pagina’s van de nieuwste Eppo te vinden op de site van Layar. Door deze op een groot scherm te openen en je iPhone met de Layar-app er op te richten, kun je nu alvast experimenteren met de toevoeging.

Downloaden: Layar (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 april 2012 om 11:45
Onderwerp
Categorie
Naslagwerken
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.