Files Nederland voor iPhone toont verkeer op Nederlandse wegen

Files Nederland is een app waarmee je de files in Nederland in de gaten kunt houden. De app bevat ook informatie over het verkeer, gesproken verkeersinfo, tweets en meer.

files nederland iphoneFiles kun je zien in de Google Maps-app, maar de makers van de nieuwe app Files Nederland denken dat er toch nog ruimte is voor een aparte app. Files Nederland maakt gebruik van het kaartmateriaal en de file-informatie van Google Maps, maar zorgt er met de functie ‘Volgen’ voor dat jouw route altijd in beeld is. Je bepaalt daarbij zelf hoe ver de kaart is ingezoomd. Ook kun je op basis van stad of regio kijken waar de files staan. Bij een groene weg is er niets aan de hand, een gele weg geeft drukte aan en bij een rode weg is het een kwestie van langzaam rijden. Zwart betekent dat het verkeer helemaal stilstaat. De app is gemaakt door de mensen achter Flitsers.mobi, geen onbekende op iPhoneclub. Deze nieuwe app is gratis, bevat tweets over het verkeer en levert ook gesproken verkeersnieuws zodat je je ogen op de weg kunt houden.


Bij het opstarten van de app krijg je twee opties te zien: een kaart- en lijstweergave. Kies de kaart als je in één oogopslag een overzicht wilt hebben van het gebied waar je bent, of de lijstweergave als je wat beter thuis bent in de wegnummers. Kleinere knoppen geven toegang tot nieuws, tweets, audio en een koppeling naar de flitsers-app. Wat er niet in zit is een push notificatiefunctie, die je waarschuwt om op tijd weg te gaan als je ‘s avonds voor de file naar huis wilt. Een alternatief is de ANWB Verkeer of de File-Flits-app van Routenet. Beide leveren ook gratis verkeersinformatie op je iPhone.

Downloaden: Files Nederland (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2013, 19:35
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.