Cobook Contacts krijgt nieuw uiterlijk en meer functies

De contacten-app Cobook Contacts is fors verbeterd. De iPhone-app heeft een iOS 7-stijl design, is sneller en werkt intuïtiever dan eerst.

Cobook Contacts iPhone contacten-appDe contacten-app Cobook Contacts is met ingang van de nieuwe versie 3.0 afgestemd op het uiterlijk van iOS 7. De applicatie gebruikt nu icoontjes die enkel nog bestaan uit lijntjes in plaats van opvulling, heeft nu een schuifmenu met een semi-transparantie achtergrond en het oranje-bruine uiterlijk is overboord gegooid. Lichtgrijs en wit vormen de nieuwe hoofdkleuren. Bruin en oranje spelen nog een marginale rol. Het ontwerp is niet het enige wat overhoop is gegooid. Je kan contacten nu op meer manieren sorteren en kan meerdere contacten nu tegelijk mailen en berichten sturen.

Je veegt de contacten die je wilt selecteren naar rechts. Bovenin de balk komt dan een oranje balk te staan dat het aantal personen laat zien dat je hebt geselecteerd. Een tik daarop is het enige wat je tegenhoudt van een groep berichten, of dat nou per sms of iMessage is, of per e-mail. Ook kan je contacten zo toevoegen aan groepen, samenvoegen, voorzien van tags en verwijderen. Erg handig voor een snel contactenbeheer.

Ook nieuw aan Cobook Contacts is dat je de contactenpagina omlaag kan trekken voor extra mogelijkheden. De (uiteraard witte) balk die verschijnt laat zien hoeveel contacten er op je iPhone staan en laat je rechts kiezen uit nieuwe filters. Je kan ze natuurlijk sorteren op naam, maar ook op wanneer je het laatst contact met ze opnam, de laatste update vanaf sociale netwerken van die persoon en je kan contacten sorteren op de datum van toevoeging aan je adresboek. Vooral de filterfunctie ‘last contacted’ in aardig. Dat kan de netwerkfan motiveren om weer eens contact op te nemen met die ene persoon. Dinges, zo je wilt.

Cobook Contacts iPhone opties met contacten Cobook Contacts Twitterprofiel van contact

Cobook Contacts baarde bij de uitgave ervan opzien met het weergeven van de laatste sociale media-berichten van iemand. Een middel om snel weer op de hoogte te raken van iemand. In Cobook Contacts versie 3.0 is die informatiestroom eigenlijk voor het eerst op een natuurlijke manier verwerkt. Tegelijk is ie ook uitgebreid: middels de in-app aankoop Essentials Pack van 2,69 euro, kan je behalve Twitter en Facebook ook de laatste berichten van Foursquare en Instagram van iemand bekijken. Meer integratie is onderweg, aldus de ontwikkelaar.

Wat onvermeld is in de update-omschrijving, is dat Cobook Contacts ook aan snelheid en stabiliteit heeft gewonnen. Door de nieuwe functies en het verfriste ontwerp, voelt de app een stuk intuïtiever en is hij ook gewoon handiger. Cobook lijkt eindelijk écht klaar om Apple’s standaard contacten-app een knauw uit te delen.

Downloaden: Cobook Contacts (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2013, 20:56
Categorie Productiviteit
Onderwerpen adresboek, contacten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.