iOS game-update: Game of War: Fire Age, Blitz Block Robo en Monster Shooter 2

Online je rijk opbouwen en verbonden sluiten met en strijden tegen de hele wereld. Het kan in het fraai uitziende Game of War: Fire Age voor iOS.

GU DI Game of War Fire Age header iOSHee, dat is wel wat opvallend. Uitgerekend op de dag dat Monster Shooter 2: Back to Earth uitkomt is het direct concurrerende spelletje Minigore 2: Zombies gratis te downloaden. Daarover schreven we zonet in een apart artikel; nu behandelen we Monster Shooter 2. Bottomline: het is opnieuw een van de fijnste loop-en-schietspelletjes in de App Store. Ook schijnen we ons licht over Game of War: Fire Age. Een volwassen broertje van Clash of Clans waarin je met je rijk deelneemt aan wereldwijde gevechten.

Bouwen aan succes: Game of War

GU DI Game of War iPhone iPadIn het overweldigende aanbod van gratis te downloaden managementspelletjes, is het immer afwachten welke game wel aanslaat en welke niet. Game of War: Fire Age van Machine Zone raakte blijkbaar precies de goede snaar, want is op weg ontdekt te worden door veel spelers. Spelers die misschien wel eerder verslingerd waren of het nog steeds zijn aan Clash of Clans, want in Game of War bouw je net zo goed een stad op als dat je tegenstanders plundert en verovert. Dat doet het spel niet met de eenvoud van Clash of Clans trouwens. Game of War is een pittig spelletje om in te komen, overladen met menu’s en submenu’s die de belangrijke activiteiten in het spel splitsen. Je bouwt, werkt bij, upgradet gebouwen en prepareert je eigen Hero en legers voor aanvallen tegen de wereld. Het aanvalsgedeelte van Game of War is in het bijzonder imponerend en origineel uitgedacht. Je neemt live deel aan gevechten op de wereldkaart waarbij je troepen op tegenstanders kan afsturen, maar ook handlangers kan helpen. Het clan-gedeelte is niet langer een mondelinge afspraak en een ‘sta wat legers af’ als in Clash of Clans, maar een realtime systeem waarbij je écht de daad bij het woord moet voegen. Een ingebouwde vertaalmachine moet ervoor zorgen dat alle spelers in het Engels tegen elkaar kunnen chatten en zo kan je de tegen- of medestanders ook persoonlijk te woord staan.
Downloaden: Game of War: Fire Age (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Hyperactieve schuifpuzzel: Blitz Block Robo

GU DI Blitz Block Robo iPhone iPadEen match-3 is wel eens eerder gedaan op de iPhone. Een paar keer toch al wel, om het voorzichtig uit te drukken. En toch weet het nieuwe Blitz Block Robo voor iPhone er een nieuwe draai aan te geven. Het is een soort hyperactieve schuifpuzzel waarin constant nieuwe gekleurde blokjes in je veld belanden die je naar elkaar toe moet vegen en dan uit beeld verwijdert om plaats te maken. Hoe groter de vorm is die je wegspeelt, hoe meer punten je ervoor krijgt. Verbindingsblokjes en blokjes die kampen met een timer, kunnen daarbij zowel in je voordeel als nadeel werken. Daar bovenop heeft Blitz Block Robo het scoresysteem van de Action-modus uit Bejeweled 2 genomen. Dat betekent dat je zoveel mogelijk punten scoort om scorelevels omhoog te gaan, maar dat je binnen een bepaalde snelheid moet opereren om niet vroegtijdig afgekapt te worden in je poging naar een highscore.
Downloaden: Blitz Block Robo (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=qLWlQigf5_M

Trailer van de Dag: Monster Shooter 2

GU DI Monster Shooter 2 iPad iPhone screenshotEen van de beste dual-stick shooters op de iPhone en iPad is terug in met een gloednieuw en uit de lucht vallend deel. Monster Shooter 2 is opnieuw gratis te downloaden. Dat heeft te maken met het in-app aankoopbeleid van het spelletje, dat net als in de voorganger aardig agressief is. Het is heel simpel: als je betere wapens wilt hebben waarmee je weerstand kan bieden tegen de monsterterreur, dan moet je al vroeg in de buidel tasten. Anders word je rap overdonderd in het spel. En toch spreken we lovend over Back to Earth. Het is namelijk erg goed. De visuele stijl is niet zozeer anders dan in de voorganger, maar wel veel rijker aan kleuren en omgevingen. Vier verschillende werelden spelen het decor van nog altijd uiterst strak bestuurbare en controleerbare actie van jou en je spervuur. Beide sticks reageren snel, je hebt niet het gevoel dat je wordt bedonderd door automatisch richten en de actie voelt ook gewoon lekker. Maar de meest indrukwekkende optie is de online multiplayer. Je kan samen met één vriend de handen ineen slaan tegen buitenaards gespuis in een survival-stand en een oneindige modus en dat is nog leuker dan de verhaallijn die bestaat uit meer dan 100 missies. We geven hetzelfde advies af als bij de voorganger: speel het in ieder geval tot de onvermijdelijke in-app aankopen. Daarna zie je maar verder.
Downloaden: Monster Shooter 2: Back to Earth (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2013, 19:40
Categorie Games
Onderwerpen first person shooter, game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.