Avenue: minimalistische nieuwe Twitter-app aangekondigd

Avenue is een nieuw aangekondige, prachtige Twitter-app voor iPhone. De release datum van de minimalistische Twitter-cliënt is nog onbekend.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Avenue-app Twitter iPhoneEr is een nieuwe Twitter-app aangekondigd die design hoog in het vaandel draagt. Ontwerper Talkabout Design onthulde vannacht het eerste screenshot van de nieuwe app Avenue. Het moet een applicatie voor Twitter worden met een stijlvolle, minimalistische uitstraling en veel witruimte. Ook pushberichten staan in de planning. Het is nog niet bekend wanneer Avenue ten tonele moet verschijnen. De ontwikkelaar heeft zelfs nog geen tijdschema of een deadline opgesteld: “Het doel is om de beste Twitter-cliënt te maken die we kunnen.”

Talkabout Design laat in tweets en reacties op andere Twitteraars weten dat de inspiratie voor de applicatie van Tweetie komt, de applicatie die werd gekocht door Twitter en later werd omgebouwd tot de officiële Twitter-app met een andere interface en reclametweets tussen de berichten door.

Avenue Twitter-app screenshotDe concurrerende en reeds verkrijgbare Twitter-app Twitterrific was er als de kippen bij om Avenue succes te wensen met de ontwikkeling van de app en stelt dat alle concurrentie welkom is. Ook Twitterrific is een applicatie die grotendeels drijft op haar ontwerp, met verschillende lettertypes en een dag- en een nachtthema om uit te kiezen. Maar de applicatie is in vergelijking wel ambitielozer. Zo komen pushberichten voor nieuwe reacties, privéberichten en nieuwe volgers bijvoorbeeld niet voor in het vocabulaire van Twitterrific.

Pushberichten staan wél in de planning voor Avenue, dat overigens ook een nachtstand heeft met een grijze achtergrond. Een schudbeweging is genoeg om van thema te wisselen. Verder wil Avenue niet overdonderen met verschillende kleuren tweets. Links worden direct aanraakbaar vanuit tweets zelf, maar zijn wel gewoon in het zwart weergegeven. Verder is er een geinig visueel trucje dat de laatste tweet onderin beeld een beetje vervaagt.

Meer is er op dit moment nog niet bekend over Avenue. Overigens is het niet de enige Twitter-app die een poging gaat doen Tweetbot als populaire onafhankelijke Twitter-app van de troon te stoten. In Nederland wordt nog druk gewerkt aan Tweebie. Die wordt momenteel getest door een select groepje gebruikers, en aan de hand daarvan ‘worden er in elke update nieuwe functies’ toegevoegd, aldus projectleider Doney den Ouden tegenover iPhoneclub.nl. Tweebie moet ergens aankomende zomer worden uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 18:04
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.