Joypad: je iPhone als game controller

Joypad maakt van je iPhone een ouderwetse NES-controller, waarmee je geëmuleerde games op je Mac kunt besturen.

JoypadDat de iPhone geschikt is als afstandsbediening voor allerhande electronica, mag bekend zijn. Zo is er Air Mouse waarbij het touchscreen van je iPhone een draadloze muis wordt die werkt over Wi-Fi. Of wat dacht je van Apple’s eigen Remote en die voor Sonos, VLC en Boxee? En dan heb ik het nog niet gehad over de vele accessoires waardoor je iPhone een afstandsbediening voor je tv wordt. Aan dat lijstje kan weer wat worden toegevoegd: Joypad, een ouderwetse game controller.

Joypad is een applicatie die je niet moet verwarren met de iJoyPad. iJoyPad is namelijk een externe controller om games op je iPhone mee te spelen. JoyPad maakt van de iPhone zelf een ouderwetse game controller, zoals die van de NES.

De applicatie werkt via Wi-Fi en communiceert met een stukje software dat je op je Mac moet installeren (helaas niet geschikt voor Windows). Na de verbinding tussen je iPhone en je Mac op te hebben gezet, kun je Joypad gebruiken voor het spelen van oude Nintendo-games via een emulator.

Downloaden: Joypad (€1,59)
Meer info: Getjoypad.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2010, 13:30
Categorieën Games, Uncategorized
Onderwerpen gamecontroller, nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.