Cloth: organiseer je kledingkast op de iPhone

Cloth is een nieuwe app, waarmee je favoriete kleding kunt vastleggen. Er bestonden al soortgelijke apps, maar Cloth probeert het anders aan te pakken met een duidelijke interface, geen verplichte registratie en de mogelijkheid om de outfits waar je trots op bent te etaleren op ClothApp.com. Standaard blijven de foto’s echter lokaal in de app […]

cloth iphoneCloth is een nieuwe app, waarmee je favoriete kleding kunt vastleggen. Er bestonden al soortgelijke apps, maar Cloth probeert het anders aan te pakken met een duidelijke interface, geen verplichte registratie en de mogelijkheid om de outfits waar je trots op bent te etaleren op ClothApp.com. Standaard blijven de foto’s echter lokaal in de app staan, zonder dat anderen kunnen meekijken. Cloth is handig voor mensen die zoveel kledingstukken hebben, dat ze soms de weg kwijt zijn. Door foto’s te maken kun je makkelijk door je collectie bladeren, zonder de kledingkast telkens overhoop te moeten halen.

cloth iphoneDelen via e-mail is nog niet mogelijk, maar je kunt wel foto’s posten op Facebook, Twitter of Tumblr. Om alles overzichtelijk te houden zijn er verschillende categorieën, zoals werkkleding en uitgaanskleding. Ook kun je wat meer structuur aanbrengen in de enorme collectie foto’s door gebruik te maken van tags, zoals kleur, label of seizoen. Aan de hand van miniatuurfoto’s blader je door je garderobe, waarbij je losse foto’s ook in het fotoalbum van je iPhone kunt opslaan.

Dat de app betaald is, is een bewuste keuze. De bedenkers, Maxim-redacteur Seth Porges en modeontwerpster Wray Serna, zijn van mening dat er al teveel gratis apps verkrijgbaar zijn, die je in ruil voor je persoonsgegevens of advertenties mag gebruiken. De insteek van Cloth is anders: je betaalt €1,59 voor de app en krijgt geen banners te zien, hoeft geen persoonlijke gegevens achter te laten en ook niet je Facebook-account te koppelen. Het duo denkt dat gebruikers een burn-out hebben gekregen van al die ‘gratis’ apps waarbij je je ziel moeten verkopen. Het idee voor de app ontstond overigens toen Serna foto’s maakte van haar outfits en Porges vervolgens dacht: “Waarom maken we daar geen app voor?” Alternatieven zijn Fashism, Pose en Stylish Girl.

Downloaden: Cloth (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2011, 9:23
Categorie Lifestyle
Onderwerp kleding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.