Clipbox: handig klembord tussen je iPhone, iPad en computer

Clipbox is een nieuwe applicatie voor de iPhone, iPod touch en iPad waarmee je simpel links en foto's kan kopiëren van je iPhone naar een handig in te delen klembord. De links kan je via je internetbrowser openen.

Clipbox iCloud klembord iPhone iPad pcSoms hoef je niet volledige documenten over te hevelen van je iPhone naar de Mac, pc of de iPad. Dan zijn korte links genoeg. Clipbox is een nieuwe, simpele applicatie die dat trucje doet. Het vormt een klembord tussen de verschillende apparaten en doet dat op een slimme manier. Met de eerste knop in de app plak je de gekopieerde inhoud en daarna voeg je een of meerdere tags toe, zodat de inhoud van je Clipbox altijd georganiseerd blijft.


De toepassing is dus niet een klembord waar je maar één link op kwijt kan. Clipbox gekopieerde bestanden in mapHet is een kleine, online database van links, foto’s en notities die je erin aanmaakt en indeelt. De database wordt via iCloud gesynchroniseerd tussen je iOS-apparaten en met een unieke weblink die je in de applicatie kan aanvragen, kan je Clipbox ook vanaf je internetbrowser benaderen. Let wel: daarin is het niet mogelijk nieuwe links aan het klembord toe te voegen. De pc-site is vooralsnog puur bedoeld om links en foto’s vandaan te halen.

Clipbox heeft een rustige, ‘schone’ interface waarin wit, blauw en grijs de enige kleuren zijn. Voor elke tag die je aan een geplakt onderdeel hangt, wordt een doosje aangemaakt in het hoofdmenu. Als je daarop drukt, zie je alle items met die tag voor je. Mocht je nou een oerwoud aan tags hebben aangemaakt, dan prijkt bovenin het hoofdmenu nog altijd een zoekoptie waarmee je snel een item op het klembord kan vinden.

Er waren natuurlijk al eerder toepassingen voor de iPhone waarmee je een klembord kon klaarzetten voor andere apparaten. Pastebot, van de ontwikkelaar achter de populaire Twitter-app Tweetbot, is daar de bekendste en meest uitgebreide van. Met zijn 2,99 euro is die wel aan de dure kant. Een gratis maar minder vloeiend werkende oplossing is de webapplicatie Hopper. Die kopieert en plakt in ieder geval wel twee kanten op.

Downloaden: Clipbox (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.