Nieuwe app Clipbox vormt klembord tussen iPad, iPhone en computer

Clipbox is een handige applicatie voor de iPad waarmee je eenvoudig gekopieerde links, foto's en tekst kunt plakken op een klembord. Dat klembord kan je online ook benaderen vanaf een iPhone, iPod touch, pc en Mac.

Clipbox iPhone iPod touch iPad online klembordEven snel een linkje kopiëren vanaf je iPad zodat je die onderweg op de iPhone kan lezen. Of een foto kopiëren die je later op de computer wilt opslaan. Clipbox is een nieuwe, universele applicatie die het mogelijk maakt. De app is voor 79 cent te downloaden voor de iPad en iPhone en dient dan als online opgeslagen klembord dat je vanaf meerdere plekken kan benaderen. Je kan alle gekopieerde links, foto’s en tekst meteen voorzien van steekwoorden, waardoor je klembord uiterst strak georganiseerd blijft.


Clipbox hoofdmenuElk steekwoord vormt namelijk een doosje met dat steekword (of eigenlijk: die tag) eraan gehecht. Alle links die je voorziet van dezelfde tag, komen terecht in hetzelfde doosje en zo kan je eenvoudig orde aanbrengen in je klembord. Een zoekfunctie zorgt ervoor dat je alle dozen meteen snel kan doorzoeken. Ook is er een doos waarin alle geplakte foto’s, links en tekst bij elkaar op een hoop gegooid worden, met het meest actuele item bovenaan.

Clipbox synchroniseert draadloos tussen de iPad, iPhone en iPod touch doormiddel van iCloud. Je kan het klembord ook benaderen vanuit een internetbrowser op je pc of Mac. Clipbox tag toevoegen na invoeren linkIn de app vind je een adres waar je naartoe kan surfen om je klembord te zien. Helaas kan je vanaf de pc geen links toevoegen aan Clipbox.

De toepassing ziet er strak en overzichtelijk uit met zijn wit, blauw en grijze interface. Je kan de app in zowel liggende als staande houding van de iPad gebruiken. In de liggende houding zie je handig het optiemenu links, naast de inhoud van een doos aan de rechterkant. Het meest briljante aan de app is dat je slechts één knop hoeft in te drukken om een gekopieerde link, foto of tekst te plakken in Clipbox. Zo gaat er vooral niet teveel tijd zitten in het beheren van je klembord.

Downloaden: Clipbox (€0,79, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2012, 21:45
Categorie Productiviteit
Onderwerpen game, klembord, kopiëren, revenge
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.