Clevertanken: iPhone-app vergelijkt prijzen benzine en diesel

Clevertanken vergelijkt brandstofprijzen voor benzine en diesel bij tankstations in een iPhone-app. Met Google Streetview voor oriëntatie.

Clevertanken iPhone-app benzineprijzenEr is een nieuwe Nederlandse iPhone-app uitgebracht voor het vergelijken van tankprijzen. In het gratis Clevertanken kan je de prijzen van benzine en diesel vergelijken van benzinepompen op de kaart. Aan de kleur van pictogrammen kan je zien of een tankstation goedkoop of duur is, net als in de eerder uitgebrachte gratis concurrenten Benzine-Jip, ANWB Onderweg en DirectLease TankService. Clevertanken maakt gebruik van Google Maps en biedt ook Google Streetview zodat je van tevoren weet hoe een tankstation eruit ziet.

Als je uitgezoomd bent op de kaart, zie je aan blauwe rondjes in welke gebieden de tankstations zich bevinden. Ingezoomd krijg je kleurindicaties voor de prijzen. Die wijken wat af van de concurrerende apps, zien we als we de apps naast elkaar leggen. Dat is niet erg raar, omdat applicaties in deze categorie grotendeels zijn gebaseerd op eerdere prijsindicaties en gebruikersinput. Ook Clevertanken belooft nergens dat de prijzen precies diegene zijn die je tegenkomt aan de pomp – je krijgt vooral een indicatie of een prijs reëel is. De gegevens van Clevertanken hebben echter een narigheid. De app gebruikt namelijk slechts twee cijfers achter de komma, waar pompen er drie voeren. Je weet op de kaart niet of 1,75 euro 1,74,9 euro of, of 1,75,9 euro hoort te zijn. Bedriegelijk.

Je drukt op het pijltje achter een naam van een tankstation om er algemene informatie over te winnen. Je ziet dan een simpel opgemaakte pagina met het merklogo van de pomp, openingstijden en de huidige brandstofprijzen. De knop Route om er een weg naar uit te stippelen, doet de app in onze testsessie soms vastlopen.

Clevertanken iPhone-app kaart Clevertanken iPhone pagina

Op Streetview na houden de opties van Clevertanken niet over. Je kan naast benzine en diesel niet op andere brandstoffen zoeken en in tegenstelling tot de met reclame bezaaide website, zie je ook nergens een indicatie van de minimum- en maximumprijs in Nederland. De app steekt nogal schraal af in vergelijking met de uitgebreide zoekfilters en mooie presentatie van met name DirectLease TankService. Tenzij je Google Streetview echt nodig hebt om je te oriënteren, kan je hem laten liggen.

Downloaden: Clevertanken (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 14:45
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen anwb, tanken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.