Veronica tv-gids 3.0: sneller, nieuwe navigatie en filmoverzicht

Veronica tv-gids 3.0 is een snelle overzichtelijke televisiegids voor iPhone en iPod touch, met zenderinstellingen en filmoverzicht.

Veronica tv-gids 3.0 iPhoneWe lezen het andermaal terug in de reacties over de iPhone-app NU.nl: de televisiegids in de applicatie is niet meer wat het geweest was. Misschien profiteert Veronica er wel van. Haar televisiegids-app Veronica tv-gids heeft een grote update gekregen naar versie 3.0 die de app fors sneller maakt en voorziet van een nieuwe navigatie. Eentje die we bovendien nog niet eerder hebben gezien in andere televisiegids-apps. Je ziet er onder andere duidelijk de indicatie van de tijdsduur van een programma mee.

De app opent in de standaard televisiegids waarmee je ziet welk programma nu bezig is. Je ziet op alle (gebruikelijke) zenders onder elkaar welk programma nu bezig is en hierna start. Alleen met een slider onderin kan je bewegen naar het tijdstip waarvan je de programma’s wil zien. Het rode ezelsoortje linksonder in beeld hoeft maar ingetikt te worden om meteen terug naar het huidige moment te gaan. Het systeem werkt simpel en snel; iets wat apps waarin je de volledige programmering naar links en rechts kan vegen, vaak nalaten.

Veronica tv-gids iPhone zenderoverzicht Veronica tv-gids WIDM iPhone

Bij elk programma zie je in een balkje naast de tijd de tijdsduur van het programma in minuten. Pictogrammen onder de programmanaam laten zien dat je een aankondigingsvideo van het programma kan bekijken en dat je erover mee kan tweeten en andermans tweets kan lezen. De link naar de tweets en de video vind je op de detailpagina van een programma, waar je ook een uitzendingsbeschrijving bekijkt, een alert voor tien minuten van tevoren instelt, een programma kan delen en ziet wanneer het programma nog meer uitgezonden wordt. Met een druk ga je naar overzichtelijke Twitterpagina.

Veronica tv-gids iPhone tweets Veronica tv-gids hoofdmenu

Tot zover lijkt Veronica tv-gids 3.0 vooral een overzichtelijke update geworden, maar daar blijft het niet bij op de iPhone. Met de menuknop linksboven zie je een gigantische hoeveelheid mogelijkheden om programma’s om te bekijken en sorteren. Onder de kop tv-gids tref je een filmoverzicht, genres, primetime, vandaag, morgen en overmorgen. Daaronder kan je bij instellingen aangeven welke zenders je wilt zien en kan je de zendervolgorde bepalen. Goed dat de opties verzameld zijn in een menu. Je kan ze immers best onderbrengen in opvallende tabbladen of zelfs in het openingsscherm van een app, maar je start een televisiegids toch vooral om snel te zien wat er op tv is. En daar is Veronica tv-gids voor de iPhone in versie 3.0 écht beter in geworden.

Downloaden: Veronica tv-gids (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 13:55
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen televisie, tv-gids, veronica

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.