Cinemagram voor iPhone introduceert Vine-achtige minifilmpjes

Cinemagram voor iPhone heeft een update gekregen. Je kunt nu meerdere cines (animated gifs) combineren tot een minifilmpje.

cinemagram-iphoneCinemagram is grappig. Je maakt een tijdsopname met de iPhone-camera waarbij je alleen bepaalde delen van de foto laat bewegen. Op de website van Cinemagram zie je een aantal voorbeelden. Misschien voelt Cinemagram de hete adem van Twitter’s Vine in de nek, want ze hebben snel een update uitgebracht waarmee je óók minifilmpjes kunt maken. De nieuwe functie Shorts houdt in dat je meerdere ‘cines’ combineert tot een kort filmpje. Hiervoor selecteer je twee of meer ‘cines’ die de app automatisch achter elkaar zet. Ook heeft Cinemagram nu instellingen voor push notificaties toegevoegd en de videokwaliteit verbeterd.


Voor wie niet thuis is in de terminologie van Cinemagram: een cine is een combinatie van een foto en een filmpje, waardoor een soort animated gif ontstaat. Om een cine te maken neem je een video van twee tot drie seconden op. Vervolgens geef je aan welk deel van de foto moet bewegen. Zo kun je een groep mensen als versteend laten stilstaan, terwijl er een trein voorbijraast. Of je filmt een kat met een vissenkom, waarbij je alleen de vissen laat bewegen. Elk filmpje kun je voorzien van een Instagram-achtig filter. Vorig jaar publiceerden we op iPhoneclub een review van Cinemagram, waarbij we nog wel wat verbeterpunten zagen. De app is sinds een paar maanden ook in het Nederlands te gebruiken. Een app die er wel wat op lijkt is Gifture.

Gemaakte cines kun je delen via sociale netwerken en op de website van Cinegram zelf.

Downloaden: Cinemagram (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.