Cinemagram is nu echt Vine: voegt geluid toe aan minivideo’s

De creatieve app Cinemagram is nu echt Vine geworden: je maakt er minifilmpjes met geluid mee. Wel zijn er ludieke bewerkingsopties.

Cinemagram gaat Vine achterna iPhoneCinemagram heeft zijn transformatie als alternatief voor Vine compleet gemaakt. Toen de applicatie uitkwam op de iPhone, maakte je er nog eindeloos herhalende plaatjes mee, waarop slechts één onderdeel van de foto bleef bewegen. In de vorige grote update van eind maart, voegde Cinemagram daar de optie om gewone korte filmpjes te schieten aan toe, en met de nieuwe grote 2.0-update is de applicatie voorzien van geluid bovenop je minivideo’s.

Precies zoals het door Twitter in de markt gezette Vine dus: eindeloos herhalende filmpjes van enkele tellen met geluid. Het doet nog wel iets om zich te onderscheiden gelukkig. Cinemagram 2.0 is voorzien van de nieuwe mogelijkheid om effecten toe te voegen aan de video. Het gaat daarbij niet alleen meer om kleurenfilters, maar ook beeldbewerkingsopties als achteruit afspelen en spelen-terugspoelen-en-opnieuw-beginnen.

Daarnaast kan je de snelheid van een filmpje instellen, wat leuk is voor een creepy effect of om een spectaculaire actie extra goed in beeld te brengen. Die kan het wel eens goed gaan doen voor zelfgemaakte herhalingen van doelpunten op tv. Je tekent zelf een masker op de video van het gedeelte dat je wilt bewegen, en daarmee creëer je een soort picture-in-picture met je eigen video op de achtergrond en daarin je video die afspeelt. Voor de hand liggend is het niet, lekker apart wel. Verder kan je de video inkorten.

Cinemagram Vine video trimmen Cinemagram masker maken

Cinemagram heeft naast het opname-gedeelte ook nog steeds een intern sociaal netwerk. Om die een steuntje in de rug te geven, is er een nieuwe ontdekkingsmodus aan de app toegevoegd. Bij het aanmelden krijg je de keuze je favoriete soort content te selecteren (zoals bijvoorbeeld creatieve video’s of sport), die je daarna kan volgen in de app. De applicatie maakt het zo makkelijker om mensen te ontdekken en volgen die dezelfde interesses als jij hebben. De laatste vernieuwingen aan de app zijn het opvallende oranje app-pictogram die de zwarte vervangt en de verhoogde minimum-OS eis: van iOS 5.0 naar iOS 6.0.

Vine en Cinemagram zijn natuurlijk niet de enige iPhone-apps om korte filmpjes mee op te nemen. Viddy was bijvoorbeeld al veel langer op de markt. Het is de manier van het opnemen van korte video’s die de apps zo op elkaar laat lijken: in beide apps druk je in beeld om te filmen en laat je los om te stoppen. Zo ‘monteer’ je bloedsnel verschillende fragmenten achter elkaar tot een filmpje.

Downloaden: Cinemagram (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2013, 12:39
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerpen cinemagram, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.