CamFind: productinformatie vinden met iPhone-camera

CamFind is een indrukwekkende app waarmee de camera van de iPhone je instrument is om informatie op te zoeken.

CamFind iPhone objecten vindenWe hebben het nu al wel eens gezien: apps die beloven dat ze productinformatie tonen als je ze ‘scant’ met de camera van je iPhone. Maar vaker gaat het niet goed dan wel, en is een applicatie het beschrijven niet waard. Bij de ene is de database veel te klein en krijg je geen gegevens, de ander herkent producten niet. Het vandaag bijgewerkte CamFind verrast: maak een foto van een stopcontact, en CamFind identificeert het en toont een grote lijst met websites waar je wat aan kan hebben.

Het stopcontact is een van de proeven waar we CamFind op loslaten, maar ook een magnetron van Samsung, een fles cola, een Nederlandstalig boek en zelfs een gescheurde verpakking van de suiker bij de bedrijfskoffie worden door CamFind herkend. En dan maken we echt geen goede foto’s: sommige schuin van voren, een andere onscherp en de boekcover wordt zelfs teniet gedaan door de flits van de foto. Natuurlijk zullen er voorwerpen zijn waar CamFind geen raad mee weet, maar het lijkt een knappe app als het op identificeren aankomt.

Als je een foto hebt gemaakt, zie je aan de bovenkant van het scherm dat de applicatie bezig is met zoeken. Met een tik erop ga je naar de resultaatpagina, met een veeg naar rechts kan je opties aangeven voor de zoekopdracht. Je kan de naam ervan aanpassen, je kan de naam voor laten lezen en kan de foto en vondst delen, opslaan en printen. Links van de grote shutter-knop centraal in beeld, vind je de geschiedenis van recente opdrachten, rechts open je opties om een zoekopdracht in te spreken. Met – heel slim – meteen een shortcut naar de taal waarin je dat wilt doen. Handig als je je blind staart op een buitenlandse menukaart, bijvoorbeeld.

CamFind foto neusspray CamFind zoekresultaten op een rij

Het zijn uiteindelijk wel de zoekresultaten waar je het van moet hebben in zo’n app natuurlijk. CamFind groepeert ze op een logische volgorde. Eerst zie je Google afbeeldingen zodat je weet dat het goede object is geïdentificeerd, daarna krijg je resultaten van zoeksite Yelp die voor ons minder relevant zijn, omdat het niet de meest volledige zoeksite is in Europa. Daarna volgen Google-resultaten: eerst wiki’s, dan verkoopkanalen. Helaas doet de applicatie dat wel in een wat minder fijnzinnig uiterlijk. Letters zijn klein en grijs op een zwarte achtergrond. en staan bovendien dicht op elkaar, waardoor resultaten er niet echt uit springen en je moeilijk meteen ziet waar je moet of wilt zijn.

Op dat vlak kan CamFind dus nog verbeteren. Het is jammer dat die visuele verbetering niet is opgenomen in de update van vandaag, die de applicatie voorziet van streepjescode-scannen en enkele crashes verhelpt. De techniek staat waar hij moet staan.

Downloaden: CamFind (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2013, 11:06
Categorie Diensten
Onderwerpen camera, skyscanner, yelp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.