Game-update: originele daWindci, gratis Mission Europa, golf voor iedereen

War 2 Victory is een uitgebreide gratis oorlogs- turn-based strategy game, Par Out Golf is juist heel simpel en laat iedereen met een golfballetje meppen. Het artistieke luchtballonnenspel daWindci en het bizarre Mission Europa maken deze Game-update voor de iPhone en iPod touch compleet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU War 2 Victory voor de iPhone pictogramEen nieuwe werkdag, een nieuwe Game-update na de klok van acht uur. Hopelijk al een beetje de vaste prik voor iPhone- en iPod touch-gamers. Vandaag is er een demoversie van een wel erg bijzondere actiegame uitgekomen, is er een bijzonder trailer van de dag met luchtballonnen en maakt Par Out Golf de edele golfsport bijzonder simpel. Tenslotte is War 2 Victory een uitgebreide free-to-play oorlogsgame.

Bouw een leger in War 2 Victory

GU War 2 Victory voor iPhone en iPod touchDe iPhone zit niet verlegen om spellen waarin je een imperium moet opbouwen, maar een modern oorlogsthema is dit spellengenre opvallend vreemd. War 2 Victory is van origine een browsergame waarvan uitgever WiSTONE beweert dat er drie miljoen spelers per maand zijn. In deze ‘simulatie’ bouw je de infrastructuur rond een heel leger op. Hoe verder die infrastructuur zich ontwikkelt, hoe meer mogelijkheden je hebt als je tot de aanval overgaat tegen menselijke opponenten. Die gevechten speel je zelf ook, waarin je de bediening hebt over tanks, luchteenheden en infanterie. Behalve een bouwspel is War 2 Victory namelijk ook een uitgebreide turn-based strategiegame. Je kan samenzweringen aangaan met andere spelers, maar ook volledig overlopen worden door een tegenstander. De jacht naar de grondstoffen is een échte oorlog met vrienden, vijanden en verraders. Waarbij je natuurlijk echt geld kan uitgeven aan snelle updates en andere virtuele voordelen. Het geld moet ergens vandaan komen.
Downloaden: War 2 Victory (gratis)

Golfen in de mist: Par Out Golf

GU Par Out Golf voor iPhone en iPod touchIn Par Out Golf bekijk je een parcours van bovenaf. Je bestudeert de windrichting en -snelheid. Houd het balletje ingedrukt totdat er een wolkenveld over het scherm is getrokken. Dan staat er DRAW en teken je een lijntje richting de hole, terwijl je rekening houdt met de wind. En vervolgens moet je het balletje zien te putten met zo weinig mogelijk slagen. Dát is Par Out Golf, een frisse en toegankelijke blik op de de sport. Maximaal vier paarse broeken kunnen het tegen elkaar opnemen op één iPhone of iPod touch en er zijn zeven gebieden vrij te spelen met elk minstens 9 holes. Par Out Golf is en klinkt een beetje sloom, maar ziet er lekker zomers uit en kan het wel eens goed doen met wat vrienden.
Downloaden: Par Out Golf (€1,59)

Gratis versie van Mission Europa

GU Mission Europa voor iPhone en iPod touchNiet veel spellen in de App Store zijn zo geflipt als Mission Europa. In dit first-person schietspel begeef je je in een fantasierijke futuristische, maar niet te plaatsen wereld die bezaaid is met allerlei maffe tegenstanders. Gelukkig draag je een combinatie van een geweer en een handwapen om ze van je af te houden. Dat gebeurt met overdreven cartoony letters. De stijl van Mission Europa is echt niet te vergelijken, maar verraadt nog niet dat er een behoorlijke diepgang in het spel zit. Zo kun je jezelf behoorlijk ontwikkelen en werken sommige wapens goed op de ene maar slecht op de andere vijand. Er zijn twee volledige versies: Mission Europa Standard ED (€2,99) en Mission Europa Collector’s Ed (€7,99). In de laatste krijg je allerlei bonus-items, zoals een sterk armor en 100 mana potions cadeau.
Downloaden: Mission Europa Free Ed (gratis)

Trailer van de dag: daWindci

Rustgevend en anders-dan-anders. Dat zijn twee beschrijvingen die daWindci toekomen, een iPhone-game waarin je een luchtballon aanstuurt door de wind te besturen. Je tekent wind door over het beeld te swipen of maakt een kleine wervelwind door rond te draaien op een plek. Zo kun je objecten vinden, deuren openen of elektriciteit verplaatsen. daWindci heeft twee gezichten: het is een uitgebreide, lange trip met meer dan 50 levels, maar kan daarom juist ook frustrerend zijn. Bijvoorbeeld als je een level lang op je dooie gemak puzzelt en vervolgens nét voor de eindstreep de ballon pardoes in een stekelige berg duwt.
Downloaden: daWindci (€2,99)

Game-update gemist? Klik hier voor het overzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 15:16
Categorie Games
Onderwerpen europa, golf, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.