Champ Man 15 voetbalgame iPhone iPad

Maak FC Dordrecht kampioen in Champ Man 15

Champ Man 15 is een gratis en uitgebreid voetbalmanagementspel op de iPhone en iPad met de officiële teams en spelers uit de Eredivisie.

Champ Man 15 voetbalgame iPhone iPadVoetbalmanagementgames dit jaar bieden een uitgelezen kans: kampioen worden met FC Dordrecht. Het kan in het gratis te downloaden Champ Man 15, de nieuwe managergame van Square-Enix dat daarmee de volledige naam Championship Manager definitief heeft laten varen voor de iPhone en iPad. Champ Man 15 gaat verder waar de redelijk succesvolle voorganger was gebleven. Je coacht een club uit 23 verschillende competities en probeert de opgelegde doelstelling van het bestuur te halen.

Je kan als coach gratis starten bij 17 van de 18 Nederlandse Eredivisieclubs. Om regerend kampioen Ajax te begeleiden heb je een Coach Badge nodig die je voor 99 cent koopt in de app. Elke club neem je eerst bij de hand in een aantal oefenwedstrijden, zodat je kennis maakt met de principes van het spel en de mogelijkheden.

Champ Man 15 wedstrijd verloop

Wisselen, trainen en tactiek

In de liggende schermhouding van de iPhone bekijk je de voortgang tijdens wedstrijden, bepaal je de opstelling, wissels en tactiek. Dat laatste doe je door allerlei keuzes te maken met een paar knoppen. Pass je veel? Of ga je voor de lange bal? Probeer je de boel achterin dicht te houden of val je vooral aan? Elke keuze heeft consequenties waarbij je rekening moet houden met de spelersgroep. Gelukkig zie je voor en tijdens de wedstrijd hoe fit spelers zijn en hoe hoog hun beoordeling tijdens de pot is. Een handigere indicatie voor wissels kan je niet krijgen. Wel raar is dat de tekstgebeurtenissen tijdens een wedstrijd niet stroken met de statistieken in het tabblad ernaast.

Bij aanvang van het seizoen mag je spelers van buitenaf contracteren om aan je team toe te voegen. Ten opzichte van de vorige Champ Man zijn trainingen bovendien een grotere rol gaan spelen. Teamtrainingen en individuele sessies met spelers die wel wat aandacht kunnen gebruiken, behoren tot de orde van de dag. Champ Man zegt zowel binnen als buiten de lijnen meer tactische controle te geven.

Champ Man 15 voetbalmanager opstellingChamp Man 15 voetbalmanager opstelling

Balans opmaken

De vorige versie van Champ Man op iPhone en iPad kreeg gemiddelde beoordelingen. Het resetten van de originele opstelling was bijvoorbeeld een minpunt, ook al had je die zelf al voor elke andere wedstrijd op de schop gegooid. Met de teamsamenstelling gaat helaas nog steeds niet alles goed. Een wissel initiëren in een pot blijkt een lastig, priegelig klusje.

De Nederlandse competitie zit er nu wel in, en direct na de transferperiode wacht een update voor de app die alle officiële namen moet bijwerken. Kan je bij FC Dordrecht goalgetter Overeem ook meteen opstellen. Het grootste bezwaar van Champ Man blijft helaas staan. Omdat het freemiumgame is waarin je virtueel geld koopt met in-app aankopen, kan je ook nu weer je succes naar de top kopen.

Wel leuk voor FC Dordrecht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 20:41
Categorie Games
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.