speculator icoon groot

Nederlandse iPhone-app Speculator voorspelt de beurs

Het sentiment op de beurs voorspellen aan de hand van een spelletje. Het klinkt raar, maar Speculator kan wel eens gaan werken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Soeculator iPhone iPad beurs voorspellenHoe gaat de AEX het doen, of de Dow Jones? Wie geen zin heeft om de ganze dag de beurskoers in de gaten te houden, kan een alternatief gebruiken in de vorm van de Speculator. De Nederlandse app laat gebruikers voordat de beurs open gaat die dag, hun sentiment uiten over de verwachte koers. Wordt het long of short gaan? Kopen of verkopen?


De app mag je alleen gebruiken voordat de beurs de deuren opent op een dag. Ben je te laat, dan kan je de volgende dag weer meedoen. Je ziet altijd een teller. Hoe lang je nog mag stemmen, of hoe lang de beurs nog open is die dag. Een druk op de groene of rode pijl is genoeg om je sentiment te uiten.

Speculator wil met genoeg gebruikers een goede indicatie bieden van het sentiment op de beurs, maar zover is het nog niet. De applicatie staat in de kinderschoenen en moet nog een gebruikersbestand opbouwen. Wat helpt, is dat de applicatie er voor iOS, Android en Windows Phone is. In principe moet een groot deel van de zakelijke wereld de app kunnen bereiken dus. Ook heeft Speculator een systeem bedacht waardoor je je echte sentiment doorgeeft.

Speculator long short iPhone Speculator prestaties

Het is namelijk opgezet als een spel, waarbij je punten vergaart voor een juiste voorspelling. De applicatie biedt een top 10 van de meest inzichtrijke deelnemers en laat op een aparte pagina je eigen scores zien. De top 10 kan je bovendien op beurs filteren, zodat je ook in een subcompetitie kan meedoen. Je kan je voorstellen dat de stem van top 10-voorspellers in de loop van tijd steeds zwaarder zal wegen in de voorspellingen die de app laat zien. Zo kan de app wel eens het beoogde effect behalen: het sentiment van de beurs weergeven.

Pluspunten

  • Kan goede sentimentmeter worden
  • Veilig beursgedrag aftasten

Minpunten

  • Long en short niet uitgelegd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 15:37
Categorie Financiën
Onderwerpen aex, financieel
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.