Cents: simpele uitgavenapp voor kleine bedragen

Cents is een financiële app voor de iPhone, voor het vastleggen van kleine uitgaven. Dankzij knoppen voor vaste uitgaven gaat dat supersnel.

cents iphone handCents is een app waarmee je kleine uitgaven kunt bijhouden. Het ziet er leuk uit, het is gratis en er zit een handig trucje in: vaste uitgaven kun je kwijt achter knoppen. Kost een lunch in de bedrijfskantine altijd €6, dan heb je met één schermtap een nieuwe uitgave geregistreerd. Zo kun je ook de vaste prijs van een kop koffie, een donut, treinkaartje, flesje water, krant of andere vaste uitgave achter een knop verstoppen. Tweemaal tikken op de knop voor een kop koffie en je hebt de kosten van twee koppen koffie vastgelegd. De app laat vervolgens per maand zien hoeveel geld je hebt uitgegeven en hoeveel procent van je uitgaven is opgegaan aan cocktails, kranten, treinreizen en dergelijke.

Door je vinger op een van de knoppen te drukken pas je de omschrijving en prijs van de standaardknoppen aan.


Natuurlijk geeft Cents je ook de mogelijkheid om eenmalige uitgaven met omschrijving in te voeren. De app ziet er simpel uit en kost weinig moeite om te gebruiken, ook bij de uitgaven waarbij je zelf prijs en omschrijving moet invullen. Natuurlijk wordt bij het opstarten meteen de euro ondersteund, waarbij je handmatig voor andere valuta kunt kiezen. Standaard krijg je per maand 15 transacties gratis, daarna kun je met bepaalde acties extra transacties verdienen (bijvoorbeeld delen op Facebook of Twitter levert 5 extra transacties op). Doe je dat liever niet, dan kun je er ook via een in-app aankoop voor betalen. Voor 30 extra uitgaven per maand (dus in totaal 45) betaal je eenmalig €0,89. En wil je de app helemaal unlocken dan ben je voor €1,79 klaar; je kan vervolgens een oneindig aantal uitgaven invoeren.

Je kunt de uitgaven per week of per maand bekijken en ook terugkijken naar eerdere maanden. Wat niet kan is het exporteren van je uitgaven naar een Excel-bestand of ander formaat, zodat je ze op de computer lekker kunt gaan analyseren. Wat je in Cents invoert blijft ook in Cents zitten.

Downloaden: Cents (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2013, 9:30
Categorie Financiën
Onderwerpen financieel, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.