TweetDeck voor iPhone stopt definitief op 7 mei

TweetDeck voor iOS gaat op 7 mei stoppen. Ook TweetDeck voor Android en TweetDeck AIR zullen verdwijnen, heeft de huidige eigenaar Twitter aangekondigd.

tweetdeck-iphoneBen je gebruiker van TweetDeck voor iPhone, dan is 7 mei een dag om niet naar uit te kijken. Op die dag zal TweetDeck uit de App Store worden gehaald en zal niet meer werken. Ook TweetDeck AIR en TweetDeck voor Android gaan verdwijnen. De Facebook-integratie stopt ook op 7 mei. Helemaal verrassend is het niet, want Twitter kondigde vorige maand al aan dat de iPhone-, Android- en AIR-versies zouden stoppen. De Mac-versie van TweetDeck en de PC-versie zijn nog wel gewoon te gebruiken, net als de webversie, maar zonder de Facebook-functies. Twitter heeft het nieuws ironisch genoeg bekendgemaakt op een Posterous-blog, dat eveneens door Twitter werd overgenomen en dat op 30 april sluit.

TweetDeck werd in mei 2011 gekocht door Twitter. De app kreeg de nieuwe naam TweetDeck by Twitter. Op de desktop is TweetDeck geliefd vanwege het grote aantal kolommen dat je naast elkaar kunt bekijken, zodat je een soort dashboard van je Twitter-universum krijgt. Op het kleine iPhone-scherm is dat niet te realiseren, waardoor TweetDeck zich moeilijker kon onderscheiden van de grote hoeveelheid concurrerende Twitter-apps voor de iPhone. TweetDeck voor iPad (zie hieronder) was al eerder verdwenen.

Alternatieven zijn:

tweetdeck-ipad-groot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2013, 19:47
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen tweetdeck, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.