App Lijst: 20 geweldig mooie games voor de iPhone 5

iPhoneclub zet de mooiste nieuwe games voor de iPhone 5 op een rij. Twintig games en spellen die het bekijken waard zijn maar ook zeker leuk zijn om te spelen.

Mooiste iPhone 5 gamesDe 4-inch scherm van de iPhone 5 is niet alleen geschikt voor een vijfde rij apps op het scherm, maar is ook uiterst geschikt voor games. Met meer ruimte op het scherm zitten je vingers minder in de weg en is er simpelweg meer beeld om van te genieten. iPhoneclub zet twintig games op een rij die al helemaal zijn geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5. Twintig games die van het beeld spatten en oh ja: ook nog verdraaid leuk zijn om te spelen.

Agent Dash (€0,79) – Meng de thema’s James Bond en The Incredibles en je krijgt Agent Dash, een verslavend spelletje waarin je zo ver mogelijk moet rennen naar een highscore. Met vegen, sprongen, slides en schoten probeer je de chaos in de prachtdecors te omzeilen.

Asphalt 7: Heat (€0,79) – Ongelooflijk dat een racegame met zoveel eyecandy, snelheidsbeleving en mogelijkheden voor zo weinig geld te krijgen is. Door de nieuwe schermbreedte zie je nog meer van de fraai verlichte straatcircuits.

Azkend 2 (€2,99) – De eerste match-3 game die inspeelt op het 4-inch scherm en je simpelweg meer diamanten en andere objecten laat combineren omdat er meer op het scherm past. Azkend 2 is een extreem verzorgde en later in het spel ook spannende variant op Bejeweled.

Blast-A-Way (€1,59) – Uiterst gepolijst puzzelspel waarin je bommetjes gooit om de omgeving te manipuleren en elk level drie mannetjes moet sparen voor de optimale score. Veel stijlvoller dan dit wordt een game op de iPhone 5 nog even niet.

Blood & Glory: Legend (gratis) – Nou ja, gratis; Blood & Glory vergt nogal wat investering om betere wapens te scoren zodat je de zwaarste tegenstanders in de arena kan bevechten, maar toch valt er genoeg te genieten van dit zwaardvechtspel met veegbewegingen.

Eternity Warriors 2 (gratis) – Een free-to-play-better-to-pay spel met de ludieke mogelijkheid om samen met andere spelers online de handen ineen te slaan. Het recept is simpel: hakken, hakken en nog eens hakken op de vele monsters die je pad kruisen.

FIFA 13 (€5,49) – EA’s nieuwe voetbalgame is gereedgemaakt voor de iPhone 5 en heeft voor het eerst een online multiplayer-modus. De Eredivisie is slechts een van de vele bijgewerkte licenties waarmee je aan de aftrap van een seizoen, oefenpotje of managermodus kan staan.

Hay Day (gratis) – Een van de populairste iPhone-spellen nu is Hay Day, een variant op Farmville waarin je een boerderij opbouwt en met het verdiende geld je boerderij verder uitbreidt. De leuke visuele stijl maakt dat hij zijn kop boven het maaiveld uitsteekt.

Jetpack Joyride (€0,79) – Uiterst snel en verslavend highscore-spelletje waarin je zo ver mogelijk vliegt met een jetpack. Dankzij de iPhone 5-ondersteuning zijn de aankomende raketten, lasers en vuurstralen net even iets eerder te onderscheppen.

Lili (€3,99) – Avonturenspel over een meisje dat voet zet op een eiland en de kwade bevolking aldaar aanpakt door op hun ruggen te springen en ze te beroven van de bloemen die daarop groeien. Schaam je niet voor het thema: Lili is eigenzinnig en adembenemend mooi.

Minecraft – Pocket Edition (€5,49) – Een voorbeeld van de verrijking die de iPhone 5 voor iPhone-games betekent: je hebt een stuk meer overzicht door de in de hoeken geplaatste knoppen van dit ‘spel’ waarin je eigenhandig een wereld bouwt uit vierkante blokken.

Paper Monsters (€2,39) – Niet de snelste platformer die je je kan bedenken, maar wel een spel met een soort Super Mario-gevoel door de frisse kleuren en het slimme levelontwerp met talloze geheimen. Op de iPhone 5 nog net weer iets fraaier.

Sky Gamblers: Air Supremacy (€2,39) – Even wennen aan de besturing en dan gáán in dit imposant uitziende luchtgevechtsspel. Met name online is het spel indrukwekkend. Nadat je de tegenstander hebt bestookt met raketten, kan je dat er nog eens inwrijven via de voicechat.

Slingshot Racing (€0,79) – Racen met één knop om je vast te maken aan de binnenbocht, zodat je de bocht aan een touwtje doorkomt. De grote kracht is dat je het met vier spelers op één iPhone kan doen en dat is dankzij het 4-inch scherm net zo aangenaam als lachwekkend.

SpellTower (€1,59) – Hip aangekleed en verslavend Engelstalig woordspel waarin je in allerlei verschillende speltypes en een multiplayer woorden zoekt in een veld voor highscores. Haal een woord weg, en de letters erboven vallen als Tetris-blokjes naar beneden.

Superbrothers: Sword & Sorcery EP (€3,99) – Pixelkunst, dat is Superbrothers. Een anders-dan-anders avonturenspel waarin je ontdekt en op ritmegevoel vecht. Eveneens een goede test voor de nieuwe oordopjes, want de soundtrack is overweldigend.

The Dark Knight Rises (€0,79) – Speel Batman in deze open-wereld actiegame die net zo duister is als de laatste films. Reken met veegbewegingen af met groepen tegenstanders die je, zo Batman-getrouw, aanvallen in donkere steegjes en op daken.

Tiny Tower (gratis) – Meer bezigheidstherapie dan een spel. Leg een appartement aan, bouw een verdieping zodat je bewoners kunnen werken en met het geld dat daaruit voortkomt, kan je de volgende verdieping bouwen. En tóch is het gevaarlijk verslavend.

Touchgrind BMX (€3,99) – Een andere visuele klapper van de makers van Blast-A-Way: speel vingertwister op het beeldscherm om crossfietsen de gekste capriolen te laten uithalen om zo’n hoog mogelijke score neer te zetten op een aantal prachtige parcours.

Wild Blood (€5,49) – Het eerste spel van uitgever Gameloft dat met de Unreal-spelmotor is gemaakt en dat zie je (openingsafbeelding): de details in omgevingen en tegenstanders vliegen om je oren terwijl je monsters bestrijdt met zwaard, boog en een sbufje magie.

Meer suggesties? We horen het graag in de reacties!

Let op: de genoemde prijzen kunnen een beperkte geldigheidsduur hebben. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2012, 15:50
Categorieën Games, Uncategorized
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.