Inkwell: simpele iPad-tekstverwerker met Dropbox-koppeling

Inkwell voor Dropbox is een simpele tekstverwerker voor de iPad met veegbewegingen. De app slaat automatisch op naar Dropbox.

inkwell icoonZou er een markt zijn voor ingewikkelde tekstverwerkers voor de iPad, met heel veel functies? Blijkbaar niet, want de ene na de andere ontwikkelaar komt op de proppen met alwéér een simpele tekstverwerker waarmee je je helemaal kunt concentreren op het schrijfproces. Inkwell heeft als pluspunt dat er een directe koppeling met Dropbox is, zodat je teksten altijd beschikbaar zijn. Ondanks het simpele karakter vindt de ontwikkelaar van Inkwell het toch nodig om bij het opstarten van de app een tutorial te tonen. Het gaat daarbij vooral om de vingerbewegingen: links vegen om tekst te selecteren en rechts vegen om tekst te plakken of te kopiëren. Door te knijpen (pinchen) knip je een stuk tekst uit. Inkwell is daarom vooral geschikt als je teksten rechtstreeks op het scherm tikt, niet wanneer je een toetsenbordcase gebruikt.

Inkwell maakt een aparte map met de naam ‘Inkwell’ aan in je Dropbox-account, waar je alle gemaakte documenten terugvindt. Ook is er een voorbeelddocument aanwezig, waarin nogmaals wordt uitgelegd hoe je de app gebruikt. Met een plusje maak je nieuwe documenten aan, die de extensie .txt krijgen. Inkwell is alleen in combinatie met Dropbox te gebruiken, dus als je liever Google Docs of een andere online opslagdienst gebruikt zul je elders moeten kijken.

inkwell ipadGelukkig zitten je documenten niet vast in Inkwell, want je kunt ze vanuit Dropbox openen vanuit vrijwel elke andere tekstverwerker, ook vanaf de desktop. Eventueel kun je een tekst via e-mail naar anderen versturen. Functies zitten er niet echt in, behalve dan een handige inspringing bij een nieuwe alinea, die je door tappen op het scherm kunt vergroten of verkleinen. Wat niet kan, is het vergroten of verkleinen van het lettertype. En ook extra’s zoals Markdown-opmaak worden niet ondersteund. Dat is het nadeel van al die simpele tekstverwerkers, die alles zo kaal mogelijk proberen te houden.

Downloaden: Inkwell voor Dropbox (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2013, 12:39
Categorie Productiviteit
Onderwerpen china, dropbox, tekstverwerker, verkopen, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.