CardFlick: mooie visitekaartjes op je iPhone uitwisselen tijdelijk gratis

Papieren visitekaartjes zijn zo achterhaald… maar overstappen naar diensten als CardCloud maakt ook niet bij iedereen een even goede indruk. Als je indruk wilt maken op klanten heb je een mooi ontworpen visitekaartje nodig en niet een saai lijstje met info uit een database. CardFlick biedt de oplossing. Hiermee kun je mooie visitekaartjes maken, die […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

cardflick-iphone-startschermPapieren visitekaartjes zijn zo achterhaald… maar overstappen naar diensten als CardCloud maakt ook niet bij iedereen een even goede indruk. Als je indruk wilt maken op klanten heb je een mooi ontworpen visitekaartje nodig en niet een saai lijstje met info uit een database. CardFlick biedt de oplossing. Hiermee kun je mooie visitekaartjes maken, die je met anderen kunt uitwisselen. De app verscheen afgelopen week in de App Store en is nu afgeprijsd naar… helemaal gratis.

Er zitten in CardFlick bijvoorbeeld zakelijke thema’s, maar ook wat meer speelse voor mensen die in de muziekbusiness zitten of bijvoorbeeld een cateringbedrijf hebben. Met een vingerveeg deel je je kaartje met anderen. Het ziet er grafisch een stuk beter uit dan de bestaande diensten waarmee je digitale contactgegevens kunt uitwisselen zoals Bump of het eerder genoemde CardCloud.

cardflick-iphoneWel is er een nadeel: de 13 meegeleverde thema’s zijn mooi, maar ook wat beperkt. Heb je meerdere vrienden die de app gebruiken, dan zul je regelmatig dezelfde thema’s weer terugzien, waardoor het verrassingseffect van het mooie design wat verloren gaat. Een ander nadeel: je hebt geen invloed op het design, de plaatsing van bepaalde onderdelen of gebruikte lettertypes. Bij mensen met een lange naam (zoals ik) zijn sommige thema’s daardoor niet geschikt: de bedrijfsnaam loopt door je achternaam heen.

Om een digitaal visitekaartje te kunnen uitwisselen heeft de ontvanger trouwens de iPhone-app niet nodig. Toen de app in de App Store verscheen was het aantal thema’s nog erg beperkt, maar dat is sinds een paar dagen verbeterd. Ook zijn de vingerveegbewegingen om kaartjes te verzenden en te ontvangen verbeterd.

Downloaden: CardFlick (tijdelijk gratis, normaal €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2012, 14:38
Categorie Zakelijk
Onderwerpen contacten, visitekaartje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.