Home Inventory Manager HD voor iPad: waardevolle spullen vastleggen

Home Inventory Manager is een app waarmee je alle dure spullen in huis kunt vastleggen, voorzien van foto's, kassabonnen en andere nuttige informatie zoals aankoopdatum. Zo regel je sneller je verzekeringsclaim na een inbraak.

home inventory managerHeb je een huishouden met veel spullen die je regelmatig uitleent, dan is Home Inventory Manager HD een oplossing om overal zicht op te houden. Dat is ook handig in geval van inbraak, want je hebt meteen alle spullen inclusief foto’s op een lijst staan. De €0,79 kostende app is momenteel gratis. Met Home Inventory Manager HD leg je van alle dure spullen gegevens vast zoals aankoopdatum, prijs, model en serienummer. Zo weet je meteen wanneer de garantie afloopt. Je maakt er een foto in hoge resolutie bij, waarbij de gegevens via iTunes worden gesynchroniseerd.

Niet alleen het apparaat zelf kun je op de foto zetten, maar ook de kassabon en andere belangrijke documenten, zoals een foto van de installatieposter. Van alle informatie kun je een PDF maken, zodat het later op elk type computer te raadplegen is. Je zou de informatie op een usb-stick kunnen zetten of op een cd branden, om het vervolgens in een kluis te bewaren. Het afhandelen van problemen met de verzekering gaat dan een stuk makkelijker. Je kunt in de app eigen categorieën aanmaken.

home inventory manager ipad

Home Inventory Manager HD is trouwens niet alleen bedoeld voor elektronica en andere dure spullen, maar ook voor mensen die postzegels, whisky of exclusieve wijnen verzamelen. Ondernemers kunnen de app gebruiken om de computerspullen in hun bedrijf vast te leggen, zoals printers, laptops en kopieerapparaten. De nieuwste versie biedt de mogelijkheid om het gemaakte PDF-bestand te comprimeren, zodat het minder ruimte inneemt op je usb-stick of harde schijf.

Downloaden: Home Inventory Manager HD (tijdelijk gratis, normaal €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2011, 15:46
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.