Carcassonne nu verkrijgbaar in de App Store

Carcassonne is behalve een idyllisch Frans stadje ook een bekend bordspel dat nu op de iPhone beschikbaar is als game.

Carcassonne is behalve een idyllisch Frans stadje ook een bekend bordspel dat een groot aantal fans kent. Het spel is al op meerdere digitale platformen verschenen, zoals bijvoorbeeld de Xbox 360 en de PC. Vanaf nu kunnen we daar de iPhone aan toevoegen, want het succesvolle spel heeft een aangepaste versie gekregen, die nu te downloaden is vanuit de App Store.

Carcassonne is een spel waarbij je gebieden moet veroveren en beheersen. Deze versie is een vertaling van het spel zoals dat in 2000 verscheen. Zo zijn er dus nog geen uitbreidingen speelbaar, maar de ontwikkelaar, TheCodingMonkeys, heeft laten weten dat deze er in de toekomst zeker aan zitten te komen. Momenteel zal je het dus met de oude versie moeten doen die je via Wi-Fi of Bluetooth tegen een vriend kan spelen. Ook kan je het spel tegen zeven AI-gestuurde tegenstanders spelen.

Momenteel ligt het spel voor €3,99 in de App Store, maar daar gaat volgens de ontwikkelaar verandering in komen. Wat de update precies gaat bevatten is niet bekend, maar wel is bekend dat de nieuwe versie ook speelbaar zal zijn op de iPad. De update zal later dit jaar verschijnen en tegen die tijd zal de prijs waarschijnlijk verdubbeld zijn. Wie geen zin heeft om tegen die tijd een hoog bedrag te betalen, kan dus beter nu instappen.

Download: Carcassonne (€3.99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2010, 12:01
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, carcassonne

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.