Alarmfase 1: nieuwe Nederlandse P2000-applicatie voor de iPhone

Alarmfase 1 is een nieuwe Nederlandse applicatie waarmee je oproepen voor hulpdiensten kunt volgen. De app is de eerste week gratis, daarna betaal je voor regiofuncties en notificaties.

alarmfase iphoneIn de App Store is een nieuwe Nederlandse applicatie verschenen waarmee je alarmberichten op je iPhone kunt ontvangen. Alarmfase 1 is de eerste gratis app die P2000-meldingen geeft, met oproepen voor politie, brandweer en ambulance. Volgens de ontwikkelaars is het niet alleen de eerste gratis app op dit gebied, maar ook de beste. De app is gebaseerd op de al bestaande website www.alarm2web.nl (ook te bekijken op www.alarmfase1.nl). De basisfuncties in de applicatie zijn gratis; daarnaast kun je aanvullende functies activeren via een In App Purchase.


Met de basisversie ontvang je vrijwel realtime alle originele oproepen, zoals deze aan de hulpdiensten worden verstuurd. Elke 30, 60 of 120 seconden wordt de informatie vernieuwd, waarbij de applicatie een grappig mobilofoon-geluidje laat horen.

Ik probeerde de app gisteren te testen, op een moment dat ik veel sirenes hoorde, maar dat bleek een foutje: er was een uitje voor gehandicapte kinderen georganiseerd. Dat is een gebeurtenis die je niet in de app zult terugvinden. Wat je ook niet zult vinden zijn veel meldingen van de politie: de ontwikkelaar geeft aan dat de politie nauwelijks gebruik maakt van het P2000-systeem, zodat je vooral meldingen voor ambulance en brandweer zult zien.

alarmfase

Bij het opstarten zie je onderin beeld aparte knoppen voor Brandweer, Ambulance en Politie. De echte sensatiezoekers kunnen terecht bij de knop Ernstig, waar aanrijdingen met beknelling, inzet van traumahelicopter en andere groot leed te vinden is. Vanuit de app kun je een berichtje op Twitter publiceren. Daarnaast is er een kaart aanwezig om te zien welke meldingen er bij jou in de buurt (of in heel Nederland) te vinden zijn.

De eerste week zijn alle functies gratis, daarna moet je betalen voor het instellen van je eigen regio/stad en het ontvangen van push-berichten voor een specifieke regio. Daarbij is keuze uit drie abonnementen:

  • Maandabonnement: €0,79
  • Kwartaalabonnement; €2,39
  • Jaarabonnement: €8,99

Als je een abonnement afsluit is deze voor alle apparaten te gebruiken (dus niet gekoppeld aan je UDID). Je zult voor jezelf moeten bepalen of je met deze app goedkoper af bent dan met de andere P2000-applicaties die een vast bedrag vragen voor P2000-meldingen:

  • P-2000 (€2,99) – heeft push notificaties op basis van regio of trefwoord
  • P2000 Alarmeringen (€0,79) – nog geen regioselectie en notificaties, wordt wel aan gewerkt

alarmfase melding

Terug naar Alarmfase 1, waar dit artikel over gaat. Je kunt de push-berichten ‘s nachts uitschakelen op basis van een zelf te kiezen tijdschema. Alarmfase 1 richt zich op een breed publiek, niet alleen op mensen die fanatiek met scanners bezig zijn. Volgens de ontwikkelaars laat de Twitter-feed van alarm2web.nl zien dat het vooral vrouwen zijn, die de oproepen van hulpdiensten bekijken.

Downloaden: Alarmfase 1 (gratis – aanvullende betaalde functies)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2010, 23:50
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen alarm, ambulance, eerste hulp, p2000
59 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.