Carcassonne krijgt multiplayer-optie via Game Center

Carcassonne heeft een update gekregen met de mogelijkheid om multiplayer-games te spelen via Game Center. Ook zijn er 43 nieuwe achievements toegevoegd en kun je je scores delen via Twitter en Facebook.

carcassonneDe Catan-achtige game Carcassonne is weliswaar een van de duurdere games voor de iPad (€7,99) maar het is ook een van de best gewaardeerde. Een nieuwe versie heeft ervoor gezorgd dat je voortaan via Game Center kunt spelen tegen vrienden. Ook zijn er 43 nieuwe achievements om te unlocken en is er een reeks nieuwe leaderboards toegevoegd. Scores delen kan bovendien via Twitter en Facebook.

Heb je eerder een spelletje Carcassonne gespeeld, dan kun je je vrienden makkelijker opnieuw uitnodigen. En heb je een iPad die door meerdere mensen gebruikt wordt, dan heeft de ontwikkelaar ervoor gezorgd dat je makkelijk tussen de Game Center-accounts kunt wisselen.

carcassonne ipadIn de game zijn nog wat meer dingen verbeterd, zoals de stabiliteit van de app zelf en de betrouwbaarheid van de chatverbinding. Bij het chatten krijg je voortaan een timestamp te zien. De app vormt een minder grote belasting op je batterij en is bij het opstarten stabieler geworden zodat je minder te maken krijgt met een crash. De ontwikkelaars melden dat ze de basis hebben gelegd voor verdere uitbreidingen, namelijk ‘Inns and Cathedrals’ en ‘The River II’. Het zal nog een paar maanden duren voordat deze uitbreidingen goed genoeg zijn. Verder gaan ze nadenken over een manier om de game modulair te spelen. De updates nemen heel wat tijd in beslag omdat ze de game zo goed mogelijk willen maken en geen half werk willen leveren.

Downloaden: Carcassonne (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2011, 14:34
Categorie Games
Onderwerpen carcassonne, game center, multiplayer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.