Camperplaats: camping voor campers vinden in goede iPhone-app

Camperplaats is een uitgebreide iPhone-app waarmee je campings voor campers kan vinden en filteren op zelfs een offline kaart.

Camperplaats iPhone reizenAfgelopen zondag schreven we over Camperplaatsen, een nieuwe iPhone-app die de plank misslaat als het aankomt op cruciale functies, zoals het vinden van campings voor camper. Afgelopen week is er echter nog een applicatie uitgekomen voor camperbezitters, die bovendien hoge waarderingen krijgt van de eerste gebruikers: Camperplaats (enkelvoud). De applicatie is gratis te downloaden en als je lid bent van de Nederlandse Kampeerauto Club, krijg je zelfs gratis volledige toegang tot de app.

Half uur dwalen

Niet-leden betalen in de toepassing 5,49 euro om toegang te krijgen tot de database van 14.000 camperlocaties verdeeld over maar liefst 38 landen. Het lijkt misschien een hoog bedrag, maar dwaal een half uur met de camper door Frankrijk en je zit al op dat bedrag aan brandstofkosten. Camperplaats biedt niet alleen een zoekfunctie naar campings en staplaatsen in de buurt, maar combineert de lijst met een offline kaart, zodat je zonder internetverbinding rustig kan oriënteren waar je moet zijn. De offline kaart krijg je alleen na betaling en is zo’n 120 MB groot, bovenop de 181 MB die de app zelf op je iPhone inneemt.

Camperplaats iPhone-app hoofdmenu Camperplaats locaties op rij

Veel filters

Het hoofdmenu van Camperplaats biedt meteen vijf filters om te zoeken op de database van de NKC. Je zoekt op camperplaatsen, serviceplaatsen, campings, kan alle resultaten weergeven of gericht zoeken. De resultatenlijst laat altijd de naam zien, een pictogram van het type locatie, richtprijs, afstand, de gemiddelde beoordeling, het maximum aantal plaatsen en de openingsperiode in het jaar. Je kan de lijst sorteren op afstand, richtprijs en cijfer, en met de filteropties in de app wordt het helemaal indrukwekkend. Je kan sorteren op land en regio, voorzieningen, beoordeling, richtprijs, minimale lengte van een plaats, aantal camperplaatsen, openingsperiode, maximale verblijfsduur, kortingskaarten die je zelf hebt, terrein en dan nog overige voorzieningen – waarbij het vooral gaat over recreatiemogelijkheden.

Met name de campervoorzieningen zijn een toegevoegde waarde ten opzichte van de ANWB Campinggidsen. Zo zie je snel of je er afvalwater en je cassettetoilet-inhoud kan lozen, krijg je inzicht in water, stroom, wassen en drogen, internet, een picknick- en grillmogelijkheid en zie je of er speelruimte is bijvoorbeeld.

Navigeren

Resultaatpagina’s tonen een aardige hoeveelheid informatie in Camperplaats. Locaties hebben vaak een of meerdere foto’s en bieden subpagina’s met contactinformatie, faciliteiten, beoordelingen en geven opties zelf informatie toe te voegen. Zo kan je foto’s toevoegen, een wijziging doorgeven, zelf een beoordeling doorgeven en een camping delen op sociale netwerken. Je kan een route naar de camping uitstippelen met verschillende navigatieapps, maar het geliefde Google Maps ontbreekt er, net als Waze en GPS Navigatie 2 die serieuze offline kaarten-opties hebben. In Camperplaats kan je weliswaar beroep doen op een offline kaart; een turn-by-turn navigatiefunctie is niet aanwezig. Voor elke navigatiefunctionaliteit word je doorverwezen.

Camperpplaats locaties op kaart Camperplaats informatie camping op iPhone

Groeipotentie

In de app kan je zelf de locatie van de camper aangeven op de kaart. Verder kan je vooraf en tijdens de reis favoriete campings toevoegen om snel binnen handbereik te hebben in het tabblad Favorieten. Bovendien kan je onontdekte plaatsen doorgeven, inclusief type, locatiegegevens, een foto en overige informatie. Zo kan Camperplaats nog beter worden naarmate de app meer wordt gebruikt.

Downloaden: Camperplaats (gratis, €5,49 voor volledige database en offline kaart, iPhone, iOS 4.3+)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.