Viber 3.1: kijk of iemand je bericht al heeft gelezen

De gratis bel-app Viber wordt steeds meer een chatapp en dat onderstreept de laatste iPhone-update nog eens. Je kan nu tekenen naar elkaar.

Viber gratis bellen app iPhoneDe gratis bel-app Viber wordt met elke update steeds meer een algemene applicatie om ook in te chatten met andere gebruikers. De nieuwste update naar Viber versie 3.1 onderstreept dat. Je hebt nu de mogelijkheid om tekeningen te versturen naar andere gebruikers of een foto uit je album te plukken en die te voorzien van een tekening die je verstuurt. In de applicatie heb je eveneens nieuwe emoticons en kan je voortaan zien of de ander je bericht heeft gelezen.

Misschien was het wel een kwestie van schaamte van Viber dat die laatste functie er nog niet in zat. De mogelijkheid om te zien dat je bericht is gelezen, gaat namelijk gepaard met een opgeschroefde snelheid waarop berichten worden verstuurd. Viber zegt verder dat de update ervoor zorgt dat de Viber Desktop-applicatie wordt ondersteund (maar dat was al zo), dat er fouten verholpen zijn en dat de toepassing is geoptimaliseerd voor verschillende Oost-Europese talen.

Aan het begin van de maand publiceerden we nog een bericht waarin duidelijk werd dat Viber experimenteert met een bijzonder verdienmodel. De applicatie probeert te fungeren als partij die telefoontjes doorspeelt van beller naar ontvanger, waarmee ze een marge op die kosten wil pakken. Later deze maand werd Viber getroffen door een hack door acties van ‘Syrian Electronic Army’. Die kreeg controle over de knoppen van de supportsite van Viber en plaatste in de App Store-omschrijving van de applicatie dat je Viber ‘vooral moet downloaden, zodat de makers je kunnen bespioneren’. Viber deed de hacks af als ‘ongelukkig ongemak‘.

Downloaden: Viber (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2013, 16:59
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen gratis bellen, instant messaging, viber

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.