Camera+ bevat easter egg om volumeknoppen te gebruiken

Camera+ blijkt een easter egg te bevatten, waardoor je toch het maken van foto's via de volumeknoppen kunt bedienen.

camplus volumesnapGisteren kon je lezen dat Apple de nieuwste update van Camera+ heeft afgewezen. De ontwikkelaars wilden de volumeknoppen van de iPhone gebruiken om foto’s te maken, maar Apple zag dat als verwarrend voor gebruikers. Er zijn al applicaties die de volumeknoppen op deze manier gebruiken, maar die zijn alleen te installeren na een jailbreak. Toch blijkt het met de huidige versie van Camera+ mogelijk om op deze manier foto’s te maken: de ontwikkelaars hebben de functie als een soort easter egg toegevoegd.

cameraplusAls je versie 1.2.1 van Camera+ geïnstalleerd hebt kun je de functie activeren door naar de browser te gaan en de tekst camplus://enablevolumesnap in te voeren. Druk op Go en je wordt automatisch naar Camera+ doorgestuurd. Op het eerste gezicht is er niets te zien, maar als je nu op de volumeknoppen drukt, zul je merken dat er daadwerkelijk een foto wordt gemaakt. Je kunt dit weer uitschakelen door camplus://disablevolumesnap in te voeren.

De verkoop van Camera+ gaat ondanks de tegenwerking van Apple erg goed. In 60 dagen hebben de ontwikkelaars een half miljoen dollar met de app verdiend, waarbij de 30% vergoeding aan Apple er al vanaf is getrokken. Vaak krijgen applicaties na een maand in de App Store te maken met een terugval, omdat iedereen de app al bij de lancering heeft gekocht en de introductiekortingen en promoties achter de rug zijn. Maar Camera+ blijkt net als het spelletje Angry Birds (€0,79) en de messenger-applicatie What’s App (€0,79) – die het nog steeds erg goed doen in de Nederlandse App Store – een blijvertje.

Downloaden: Camera+ (€1,59)

camera plus verkoop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2010, 9:43
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, easter egg, tap tap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.