Camera+ 5.0 voor iPhone introduceert uitgebreid fotobewerken met The Lab

Camera+ voor iPhone heeft een grote update gekregen met allerlei nieuwe, geavanceerde en precieze opties voor fotobewerking.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

CameraPlus 5.0 geweldige updateHet was een van de eerste fotobewerkers voor de iPhone en een van de eerste góede fotobewerkers voor de iPhone. Maar uitgebreid kon je Camera+ de laatste tijd niet meer noemen. De applicatie liet zich in functionaliteit passeren door alleskunners als Camera Awesome, PicsPlay Pro en Pixlr Express en werd dit jaar eigenlijk alleen nog van een grondige nieuwe makeover gezien. Tot nu, want versie 5.0 brengt eindelijk uitgebreide opties voor fotobewerking naar de app.

The Lab uitgesneden functiesCamera+ heeft in de traditie van ontwikkelaar Tap tap tap een gigantische update-omschrijving om de vernieuwingen uitgebreid in het zonnetje te zetten. In de app zelf zie je al die vernieuwingen pas als je Edit op een foto drukt. In de wat priegelige knoppenbalk zie je daar nu centraal The Lab staan, waar de nieuwe functies zich bevinden. De functie waarmee The Lab begint, is een uitbreiding van de geroemde Clarity-functie die Camera+ zo hoog in het vaandel heeft staan. Ditmaal kan je met twee schuivers zelf aangeven hoeveel intenser en levendiger een foto wordt. Met een veegbeweging op de naam van de bewerking ga je naar de volgende, maar met minutieuze knopjes onderin kan je ook schakelen. Daar mag je goede ogen en kleine vingertoppen voor hebben. Swipen is handiger.

Camera+: functies van The Lab

De functies die langskomen na Clarity Pro zijn een foto kantelen en omdraaien en de horizon rechtzetten. Daarna komen meer geavanceerde functies aan bod. Je bepaalt de kleurtint en -intensiteit, stelt duotone kleuren in, verzacht de focus van de foto, stelt ruis in of verscherpt. Daarna stel je nog blur in, de verzadiging, temperatuur, belichting, helderheid en contrast, highlights en schaduwen en ten slotte vignettering. Die is interessant omdat hij je niet alleen donkere kleurovergangen bij de randen van de foto laat zetten, maar ook in wit kan overgaan. Het maakt het hele pakket bewerkingen ook meteen geschikt voor als je van zachte foto’s houdt, waar bijvoorbeeld Tumblr en talloze andere blogs mee vollopen.

CameraPlus Clarity Pro instellen CameraPlus duotone instellen

De implementatie van de functies is ook goed. Je beschikt niet over een knop waarmee je de laatste bewerking ongedaan maakt, maar je instellingen worden bewaard. Dus als je van de verzadiging naar scherpte gaat en dan weer terug naar verzadiging, staat de balk daar nog op de laatste waarde en kan je die zo weer terugschroeven. De bediening van de balken zelf is ook buitengewoon: het kost geen enkele moeite het percentage van een functie te bepalen en de app heeft een magneetje rond het 0-level, waardoor je een bewerking ook weer terugzet.

Geweldige update

Camera+ 5.0 is een geweldige update voor de oudgediende camera-app. Net als in Pixlr Express en de andere applicaties genoemd in de inleiding, kunnen de knoppen wat te priegelig overkomen om meteen duidelijk te zijn. Maar de bewerkingsmogelijkheden zijn veelzijdig en uitermate precies te bedienen. Camera+ heeft zich teruggevochten naar de voorhoede van iPhone-fotobewerkers.

Downloaden: Camera+ (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2014, 16:28
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, fotobewerking, tap tap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.