iculture-biz
iCulture Biz

Quote 500 – 2013 voor iPhone: de Quote 500, regiolijsten en nieuws

In Quote 500 - 2013 voor iPhone kun je de Quote 500 bekijken, zien welke rijken bij jou in de buurt wonen en het laatste nieuws lezen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

quoteOver een paar weken verdwijnt de Quote 500 weer uit de winkel, maar liefhebbers kunnen voortaan ook de nieuwe Quote 500 – 2013 app installeren. In die nieuwe app is de Quote-database integraal opgenomen, vergezeld van een lijst met de rijkste families en een regiolijst waar je kunt zien welke rijke Nederlanders (mensen die niet in de top 500 staan maar wel tientallen miljoenen bezitten) bij jou in de buurt wonen. Daarnaast kun je in deze app ook het laatste nieuws van de Quotenet-website lezen, waarmee de app een aanvulling op de papieren jaaruitgave moet zijn.

Data-georiënteerd

Het laatste nieuws is op twee plekken in de app te vinden: bij het tabblad Quotenet en bij de personen in de Quote 500-lijst. Tik in de Quote 500 op de detailpagina van een rijke Nederlander op de “i” en je ziet alle nieuwsberichten die op Quotenet over deze persoon zijn verschenen. Een handige functie voor mensen die zich willen inlezen. De iPhone app is een aanvulling op de eerder verschenen Quote 500 iPad-app, maar heeft een andere aanpak. Deze iPhone-app is in eigen beheer uitgegeven en is datageoriënteerd met lijstjes, terwijl de iPad-app een verrijkt magazine is, ontworpen door een extern bureau.

In de top 500- en familielijst van de iPhone-app zit een handige zoekfunctie, waarmee je snel iemand uit de Quote-archieven kan opdiepen. Het is jammer dat deze zoekfunctie niet in de regiolijst met ‘andere rijken’ zit. In die lijst kun je nu alleen zoeken op de verschillende provincies, die worden gerepresenteerd door schaars geklede dames. Op de detailpagina’s van rijke personen, families of rijken in de regio kun je naar links en rechts vegen om door de lijsten heen te bladeren.

quote500provincies

Pittige prijs

Het is overigens niet de eerste keer dat er een iPhone-app van de Quote 500 wordt uitgebracht. In 2010 bracht het blad ook een iPhone-app met daarin de 500 rijksten in Nederland uit. In die app vond je ook de gegevens van mensen die de lijst net niet haalden (de Quote 501-1000) en een rijkenkaart waarmee je kon zien welke rijke Nederlanders bij jou in de buurt woonden. De prijs van die app lag met €14,99 echter behoorlijk hoog, wat de makers veel commentaar opleverde. Ook bracht Quote de Quote Eetgids naar de iPhone.

Nu heeft de app een iets zachter prijsje, maar is met €9,99 nog steeds behoorlijk pittig geprijsd. Volgens redacteur Martijn de Meulder is de huidige prijs een experiment: “Wij vinden onze data zeer waardevol, maar het is natuurlijk even afwachten wat de markt vindt.” Het verrijkte tijdschrift van de Quote 500 2013 kost €14,99 in de App Store, voor het papieren tijdschrift betaal je €14,95 in de boekhandel.

Downloaden:Quote 500 2013 (€9,99, iPhone, iOS 6.0+)

familienieuws

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 11:43
Categorie Zakelijk
Onderwerp iculture biz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.