TomTom-apps krijgen iOS 7-uiterlijk na update

TomTom voor iPhone en iPad is vernieuwd met iOS 7-uiterlijk. De app is witter en heeft semi-transparante onderdelen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TomTom West_Europa iOS 7 uiterlijkDe TomTom-apps voor iPhone en iPad zijn voorzien van een grote update die de applicaties voorzien van een iOS 7-uiterlijk. De update zorgt voor witte menu’s, nieuwe pictogrammen en lettertypen en introduceert ook een doorzichtige statusbalk. Daardoor sluit de applicatie beter aan op de designrichting die Apple met iOS 7 heeft ingezet. Het vernieuwde uiterlijk geldt zowel voor TomTom Europa, TomTom West-Europa als TomTom Benelux. De apps zijn ook voorzien van vernieuwde kaarten.

Het geïmplementeerde iOS 7-design zorgt ervoor dat de applicatie een veel wittere uitstraling heeft dan voorheen. Informatie over bijvoorbeeld de maximumsnelheid, bestemmingstijd en af te leggen afstand, zijn nu allemaal weergegeven in een erg witte balk. Dat zal overdag geen probleem zijn en mogelijk heeft de helderheid er dan zelfs baat bij.

TomTom iOS 7: Navigatiescherm met verkeersinfo TomTom iOS 7: Navigatiescherm met incidentinformatie

Valt de schemering, dan is het goed om te weten dat ook de nachtstand is meegenomen in de iOS 7-update. Het is in die stand dat de vernieuwde TomTom-app er echt beter uitziet. De tekst steekt duidelijk af op de zwarte en donkergrijze achtergronden en ook valt op dat de kaarten doorlopen onder de semi-transparante tekstvakken met de navigatieinformatie.

[flickr]set:72157638799067943[/flickr]

De kaartenupdate is verder niet heel erg groot: de TomTom-apps worden meermaals per jaar voorzien van het nieuwste kaartmateriaal en daarin schuilt niet de nieuwigheid van deze update. Wel lijken de lettertypes bij het startscherm van de navigatie wat slanker. Plaatsen en delen van plaatsen worden in duidelijek hoofdletters getoond. Tijdens het rijden zijn straatnamen nog wel ouderwets vetgedrukt.

Geen nieuwe kleuren

Halverwege dit jaar, in juli, schreven we al over de aanstaande metamorfose van de TomTom-apps. Die ging toen niet specifiek over iOS 7, maar wel over nieuwe kleuren en een iets strakgetrokken uiterlijk. De (concept)beelden die we bij dat artikel plaatsten, zien we niet terug in de nu vernieuwde TomTom-apps. Die houden vast aan het kleurenschema zoals we het al jaren kennen van de Nederlandse navigatieleverancier. Ook de menu’s wijken nadrukkelijk af.

Downloaden:

Met dank aan René voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2013, 15:21
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerp tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.