Camera+ 3.6: flits voor Facetime-camera en horizonmeter

Camera+ voor de iPhone en iPad is vernieuwd en kan nu foto's met flits met de Facetime-camera nemen! Ook is er een horizon-meter.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Camera Plus iPhone iPod touchDe geroemde fotografie-app Camera+ heeft een bijzondere functie gekregen in de nieuwe versie 3.6. De applicatie voegt een flits toe aan de Facetime-camera (front-facing camera) van de iPhone, geheel softwarematig. Het scherm kleurt met de snelheid van een flits wit op, op het moment dat je de foto neemt. Het resultaat is dat de foto aanmerkelijk lichter wordt dan zonder ‘flits’. En de mate van ruis op de foto komt gewoon overeen, zo blijkt uit onze tests.

De voorwaarde is wel dat je betrekkelijk dicht op het onderwerp zit. Dichter op het onderwerp van de foto werkt de witte flitsbelichting beter dan dat je een meter of meer van het onderwerp bent. Met die voorwaarde in het achterhoofd werkt de kunstmatige flits verrassend goed. De keerzijde is dat je jezelf bij een zelfportret niet in beeld ziet op het moment dat de foto wordt gemaakt.

Camera Plus foto zonder flits Camera Plus met flits

Links zonder flits, rechts met flits van de front-facing camera.

Het is niet de enige grote vernieuwing van Camera+ 3.6. Nieuw is ook het Horizon-level, waarmee je net als in Camera Awesome en inmiddels vele andere foto-apps een waterpas in beeld brengt waarmee je kan zien of de horizon recht op de foto staat. Waar dat in genoemde app nog een gadgetachtige uitstraling heeft, oogt het in Camera+ fraai en subtiel met een handig wit lijntje bijna onderin het scherm. Je kan de optie inschakelen onder de Menu-knop. Nieuw is ook dat je de ISO-gegevens van de foto die je neemt al ziet voordat je de foto hebt gemaakt. Ontwikkelaar Tap Tap Tap noemt het Live Exposure en daarmee zie je in één oogopslag je ISO en sluitersnelheid in beeld. Verder zijn er vooral kleine verbeteringen doorgevoerd in de camera en de interface.

Behalve de iPhone-app is ook de los verkrijgbare iPad-applicatie Camera+ geüpdatet met dezelfde vernieuwingen. Camera+ beweert dat de prijs van 89 cent voor beide apps nog steeds een actieprijs is, maar de apps hebben bijna net zo vaak dat prijskaartje als de ‘volle mep’ van 1,79 euro. Zo geldt de iPhone-prijs bijvoorbeeld al vanaf maart 2012.

Downloaden: Camera+ (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Camera+ for iPad (€0,89, iPad, vanaf iPad 2, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2012, 17:57
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.