FLUD: rss-lezer krijgt Twitter- en Instapaper-integratie en selecteert het beste nieuws

FLUD is een grafisch aantrekkelijke rss-lezer die net een fikse update heeft gekregen. De app toont nu al het nieuws gedeeld door je Twittervrienden, selecteert wekelijks de beste websites voor je en ondersteunt nu Instapaper en Read It Later.

FLUD is een grafisch aantrekkelijke rss-lezer.Rss-lezer FLUD is een favoriet onder veel iPad-gebruikers. De app maakt gebruik van een grafische interface die het lezen van je feeds doet aanvoelen alsof je een geoptimaliseerde nieuwssite bezoekt. De vormgeving doet vooral denken aan Pulse News. Je importeert je favorieten uit Google Reader, of voegt ze met de hand toe in de app. De app ondersteunde al het gebruik van Facebook, maar een aantal Twitter-functies zijn nu ook toegevoegd. Verder zijn doorleesservices Instapaper en Read It Later aanwezig en verzamelt FLUD de beste sites van de afgelopen week voor je.

FLUD’s Twitter-integratie zit diep ingebakken. Je kunt leuke artikelen nu op makkelijke wijze met je Twittervolgers delen, zoals wel meer apps doen. Maar door je account toe te voegen krijg je ook een extra feed in de app, waarin artikelen in jouw timeline, mentions en opgeslagen zoektermen verzameld worden. Een functie die doet denken aan Smartr, maar dan als extra toevoeging in je rss-lezer.

Tap op het hartje bij een artikel en je voegt hem toe aan je Instapaper of Read It Later leeslijst, zodat je hem later in een van deze apps kunt teruglezen. Gebruik je ze niet, dan is het ook mogelijk om de favorietenlijst van FLUD te gebruiken om artikelen op te stapelen. Items die hierin terecht komen zijn later offline te lezen.

De ‘weekly best’ sectie bestaat uit een lijst rss-feeds, aangeraden door de ontwikkelaar. Gezien het feit dat de app niks kost, is dit wellicht een van de verdienmodellen.

Download: FLUD (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2011, 10:10
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.